ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο οι τέσσερις στους δέκα μισθωτούς βγάζουν το μήνα…

0

Για τους έξι στους δέκα μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τα χρήματα τελειώνουν πριν βγει ο μήνας, σύμφωνα με νέα έρευνα της Αlco για τη ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα η λέξη-κλειδί είναι το «εισόδημα», που δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον μισθό, αφού μπορεί να περιλαμβάνει και εναλλακτικές πηγές εσόδων. Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους που ανταπεξέρχονται στα μηνιαία έσοδα, φαίνεται να έχουν και εναλλακτικές πηγές εισοδήματος πέραν του μισθού τους.

Σημαντικό εύρημα της ίδιας έρευνας είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των μισθωτών το 88% έχουν περιορίσει μέχρι και την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής λόγω της ακρίβειας

Επίσης 3 στους 10 μισθωτούς παίρνουν από τις αποταμιεύσεις τους για το σούπερ μάρκετ, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει το 37% καθώς δεν έχει αποταμιεύσεις. 

Ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι ενοικιαστές και σχεδόν οι έξι στους δέκα που ενοικιάζουν κατοικία, ξοδεύουν πάνω από το 40% του μηνιαίου εισοδήματός του σε δαπάνες ενοικίου, και θέρμανσης.Rethemnos news monogram

1 / 1
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο οι τέσσερις στους δέκα μισθωτούς βγάζουν το μήνα…

0
1 / 1
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ