ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΗΛΙΑΝΑ» στη Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου

0

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας μια διαδραστική παρουσίαση παιδικού βιβλίου!

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν οι μικροί μας φίλοι, που έγιναν οι πρωταγωνιστές αυτής της ωραίας εκδήλωσης!

Η συγγραφέας Αθανασία Παπαδοπούλου με τη συμμετοχή του μουσικού Αντώνη Βάμβουκα παρουσίασαν το βιβλίο της με τίτλο «Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΗΛΙΑΝΑ»!   Αφηγούμενοι θεατρικά την ιστορία ενός παιδιού που με τη δύναμη της φαντασίας του επικοινώνησε με τον ήλιο, οδήγησαν τα μικρά παιδιά σ’ έναν κόσμο παραμυθιού μα τόσο αληθινό!

Από τον διάλογο του αστεριού με το κορίτσι αναδύονται σημαντικά οικολογικά και ανθρωπιστικά μηνύματα!

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού, ακολούθησε ο μουσικός επίλογος με την παρουσίαση του τραγουδιού του ΗΛΙΟΥ και της ΗΛΙΑΝΑΣ, που έγραψε ο Αντώνης Βάμβουκας!

Τα παιδιά τον συνόδευσαν, τραγουδώντας μαζί του! Έπειτα χόρεψαν όλοι μαζί, ακούγοντας όμορφα τραγούδια, σχετικά με το θέμα του βιβλίου, υπό τους μελωδικούς ήχους της κιθάρας του καλλιτέχνη!

Τα παιδιά συνοδευόμενα απ’ τους γονείς τους πέρασαν πολύ όμορφες και δημιουργικές στιγμές, συμμετέχοντας ενεργά σ’ αυτήν την ιδιαίτερη, εναλλακτική παρουσίαση βιβλίου!

Τέτοιες εκδηλώσεις πλουτίζουν το πολιτισμικό βιογραφικό της πόλης μας και αναδεικνύουν την ανεκτίμητη αξία της φιλαναγνωσίας!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ