ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δ. Μυλοποτάμου από τα Νηπιαγωγεία Αγγελιανών Μαργαριτών & Περάματος σε συνεργασία με το ΚΗΦΗ Δ. Μυλοποτάμου

0
"Η παπλωματού"
 
Στην πλατεία του Δημαρχείου αντάμωσαν πάλι η 1η με την 4η ηλικία.
 
Πήραν μέρος το 1ο & το 2ο Νηπιαγωγείο Περάματος, & τα Νηπιαγωγεία Αγγελιανών Μαργαριτών & φυσικά το ΚΗΦΗ μας, για τη Χριστουγενιάτικη Εκδήλωση.
 
Για να κάνουμε: 
"Οτι μας αναλογεί"!!!
 
Ήταν όπως πάντα ολόγλυκο το αντάμωμα της 1ης & της 4ης ηλικίας, που είχε απ' όλα :
Χαιρετισμούς 
Αφήγηση
Κάλαντα 
Δρώμενα 
Χορευτικά 
Τραγούδια πολλά Τραγούδια 
Χειροκροτήματα,
Στολισμό Δέντρου 
Κέρασμα γιορτινό, 
Αγκαλιές - πολλές Αγκαλιές
  & Ευχές....
Να σαν κι αυτές...
Χρόνια Πολλά...
Καλές γιορτές...
Και του Χρόνου με Υγεία.... Μα, τι όμορφες που είναι όταν ανταλλάσουν ευχές οι άνθρωποι !!!
 
Αλλά το εξαιρετικό ήταν το μήνυμα που δώθηκε σ' αυτή την Γιορτή των Γενεών που δεν ήταν άλλο από το μήνυμα των Χριστουγέννων δηλαδή αυτό της "Αγάπης"!!!
 
Την εκδήλωση Άνοιξαν οι χρυσοχέρες μας, οι "παπλωματούδες" του ΚΗΦΗ, που τελείωσαν το πανέμορφο χειροποίητο χαλί που καιρό τώρα ετοίμαζαν πλέκοντας κομματάκι-κομματάκι να στρώσουν στο κατώφλι της Γης, που είχε ετοιμάσει ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος" για τις ανάγκες τής εκδήλωσης.
 
Αφού το ομορφόραψαν όλες μαζί το έστρωσαν....και ήταν τόσο όμορφο πολύχρωμο γεμάτο συμβολισμούς Αγάπης - Συνεργασίας - Αλληλεγγύης!!!
 
Ακολούθησαν τα " Κρητικά Κάλαντα " από τους "καθ' ύλην αρμόδιους " ( ηλικιωμένους) με την συνοδεία του μαντολινου της Άννας. 
 
Ενω συνέχισαν με το σκέπασμα της Γης από το_ πάπλωμα της Αγάπης & της Αλληλεγγύης (μιας & η παπλωματού "το χάριζε μόνο σ' αυτούς που το είχαν ανάγκη").
Το πάπλωμα το είχαν φτιάξει συνεργαζόμενα όλα τα παιδάκια μαζί από όλα τα Νηπιαγωγεία που έλαβαν μέρος στη Δράση!
 
Μα τι σπουδαίο πάπλωμα φτιαγμένο από τα μικρά χεράκια των παιδιών μας που είναι Τυχερά γιατί έχουν τις καλύτερες δασκάλες του κοσμου, αλλα και γιατί, απολαμβάνουν την Ειρήνη και δρέπουν καρπούς της....
 
Έτσι λοιπόν σκέπασαν όλη τη Γη με το πάπλωμα που είχε την ευχή μα και το μήνυμα της "Αγάπης "!!!!
 
Στη συνέχεια τραγούδησαν τα παιδάκια μας, τα πιο όμορφα τραγούδια του κόσμου μαζί με τις προικισμένες δασκάλες τους κάνοντάς τα υπέροχα χορευτικά που είχανετοιμάσει!!!
Κάθε Σχολείο είπε το δικό του τραγούδι με τα δικά τους σκέρτσα και καμώματα τα παιδιά του στο χορευτικόπου ακολουθούσε!!!
 
Σειρά τώρα είχε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, με τα πιο όμορφα στολίδια φτιαγμένα από τα πιο όμορφα χεράκια. 
Άσπρα περιστέρια με ένα κλαδάκι ελιάς στο ράμφος τους ήταν τα στολίδια που είχαν φτιάξει από τα σχολεία τους και τα έφεραν για να στολίσουν με μηνύματα Ειρήνης για όλο τον κόσμο....
 
Πλησίασαν όλα & στόλιζαν, μαζί με τις δασκάλες τους, και ήτανε μία ομορφιά!!!
 
Κι ο ήλιος συνηγόρησε στην τόση ομορφιά και πρόβαλε καμαρωτός διαλύοντας κάθε σκέψη για βροχή που μας είχε τρομάξει νωρίτερα. 
 
"Οι γονείς των παιδιών", & "τα παιδιά των γονιών" (τα παιδιά των ηλικιωμένων μας εννοώ) ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους επάξια και τους ευχαριστούμε γιαυτό.
 
Ευχαριστούμε τα ζαχαροπλαστεία που μας χορήγησαν το κέρασμα που συνόδευσε τη γιορτή μας!!!
 
Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο που συνεργάστηκε ώστε όλα να είναι έτοιμα.
 
Ευχαριστούμε τις Νηπιαγωγούς που μας συμπεριέλαβαν στον εορτασμό της " Χριστουγεννιατικης Γιορτής ", αλλά και για όσα εξαιρετικά μηνύματα δίνουν στα παιδάκια μας κάνοντας αυτές τίς εξαιρετικές Δράσεις!!!
 
Ευχαριστούμε τα κορίτσια με τις ασημένιες κλωστές στα μαλλιά τους που μέρες τώρα άοκνα ετοίμαζαν το χαλί της Αγάπης της Αλληλεγγύης της Ειρήνης!!
Μακάρι να εισακουστεί το μήνυμα μας στα πέρατα του κόσμου, και να επικρατήσει επιτέλους η λογική!!!
 
Ευγνωμοσύνη-Αγάπη-Αλληλεγγύη-Ειρήνη για όλη τη Γη!!!!
 
Καλές Γιορτές & του Χρόνου με Υγεία!!!!
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ