ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιαγιάδες & Παππούδες του ΚΗΦΗ Δ.Μυλοποτάμου στέλνουν μηνύματά Αγάπης Ανθρωπιάς & Αλληλεγγύης

0
Μετά από τη Δράση με το παραμύθι της " παπλωματούς" που έφτιαχνε παπλώματα αλλά τα έδινε μονάχα σε όσους τα, είχανε πραγματικά ανάγκη...και συγκεκριμένα...τα χάριζε!!!
 
Σειρά πήρε το "Μήνυμα της Αγάπης" που στείλαμε σε συνεργασία με το "Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης Εκπαίδευσης των Προσφύγων " του "Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων".
 
Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.... χρόνια τώρα φροντίζουμε, από επιλογή, να στέλνουμε την Αγάπη μας, την Έγνοια μας την Ζεστασιά μας, κυριολεκτικά & μεταφορικά στα παιδιά που ξεριζώθηκαν βίαια και βρέθηκαν μακριά αφιλόξενα σε τόπους άγνωστους χωρίς να ξέρουν το γιατί!!!
 
Οι άνθρωποι μας έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί έζησαν κι αυτοί, την αγριότητα του πολέμου την κακοποίηση της φτώχειας και το παράπονο του παιδιού που δεν γνωρίζει το γιατί!!!
 
Άλλωστε αυτό μας σηματοδοτεί ο Χριστός που διάλεξε να γεννηθεί σε μία σπηλιά στα ξένα με ζέστη τα χνωτα των ζώων, χωρίς λαμπερές αίθουσες και πολυτελή ενδύματα. 
Ταπεινότητα, Αγάπη, Αλληλεγγύη!!!
 
Αυτά λοιπόν καταλάβαμε και θεωρούμε χρέος μας με τη Σοφία των χρόνων των ανθρώπων μας, που απο το λόγο περνάει στην πράξη πλέον!!!
 
Έτσι λοιπόν στείλαμε τα πλεκτά που εφτιαξαν σε συνεργασία οι παπουδογιαγιάδες μας ανάμεσα στις τόσες Δράσεις μας...
Όμως η άποψη τους ότι "όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος" είναι νομοτέλεια !!!
 
Στείλαμε λοιπόν τα πλεκτά τους που όπως μας ενημέρωσε η κ. Lina Pantazi βρίσκονται καθ' οδόν για τη Λέρο, τα Διαβατά, τη Μαλακάσα & το Σχιστό όπου υπάρχουν τα καμπ των Προσφύγων.
 
Πόση χαρά πόση συγκίνηση, πόση πληρότητα!!!
 
Μετά από αυτό λοιπόν φωνάξαμε τον εφημέριο της ενορίας μας για το Μυστήριο του Ευχελαίου στο χώρο μας. 
 
Σήμερα πήγαμε τους ακριβούς ανθρώπους μας,έτοιμους "ψυχή τε & σώματι" να λάβουν την Θεία-Κοινωνια, γιατί αν όχι αυτοί, τότε ποιός είναι ικανότερος?
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν στις προσπάθειες μας.
 
Ευχαριστούμε τους πολύτιμους ανθρώπους μαςπου παραδίδουν μαθήματα Ανθρωπιάς και Αξιοπρέπειας καθημερινά!!!
 
Ευχαριστούμε Anna Agkouridaki , Maria Geraki ,Viky Sxoinaki & Γιάννη Μιχελουδάκη γιατί χωρίς τη συμβολή τους τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!!!
 
Ευχαριστούμε τη Vasiliki Katrivanou που μας έφερε σ' επαφή με την κ. Lina Pantazi κι έτσι όλα γίναμε στην ώρα τους με τόση ομορφιά!!!
 
Ευχαριστούμε τον κ. Mixalis Kalaitzakis που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να μεταφέρεται δέματα με τα πλεκτά έγκαιρα στην Αθήνα. 
 
Ευχαριστούμε τον κ. Manolis Sklavounakis ιδιοκτήτη του "Bali travel" που διέθεσε αφιλοκερδώς το λεωφορείο του για τη μεταφορά μας στο Μοναστήρι.
 
Καλά Χριστούγεννα με Υγεία Αγάπη και Αλληλεγγύη!!!
 
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ