ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά κάλαντα στη πόλη μας

0

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι η χαρά των μικρών παιδιών αλλά κι εκείνων που αισθάνονται παιδιά Αυτή τη χαρά θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε από κοινού, η καρναβαλική - πολιτιστική ομάδα <Εμείς και Εμείς> και ο Μουσικός Καρπός, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και χαρίζοντας ζωντάνια μελωδική σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

 Ενισχύοντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, συνεργαζόμαστε για την παρουσίαση ενός χριστουγεννιάτικου δρώμενου, που αναμφίβολα θα ενισχύσει την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας. Μια τέτοιου είδους δράση προσφέρει μια ευκαιρία για μια όμορφη συνεργασία και μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε όλοι ανθρώπινες πολιτιστικές στιγμές.

Η πρωτοβουλία να συνυπάρχουν παιδιά με γονείς, αλλά κυρίως  με γιαγιάδες και παππούδες, λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά θα δημιουργήσει μια πραγματικά μαγική ατμόσφαιρα, αφού τα παραδοσιακά κάλαντα έχουν τη δύναμη να μας γεμίζουν με αναμνήσεις, συναισθήματα και συγκινήσεις. Ιδιαίτερα συγκινητική η συνύπαρξη 3 γενεών στο χριστουγεννιάτικο δρώμενο, θέλοντας να αναβιώσουμε τα παιδικά μας όνειρα και να δοθεί έμφαση στη μεταφορά των εθίμων μας από γενιά σε γενιά.

Η παρουσία όλων θα λειτουργήσει σαν πρόσκληση  ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν κι εκείνοι. Είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε την κοινότητα  δια μέσου της Μουσικής, να ψάλλουμε τους παραδοσιακούς στίχους κάθε περιοχής και να βιώσουμε το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων με προσδιορισμό διαφορετικό από τόπο σε τόπο ανά την Ελλάδα.

Εύχομαι και προσδοκώ, να έχουμε μια όμορφη εμπειρία κατά τη διάρκεια του γεγονότος, καθώς και οι συμμετέχοντες να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αγαθού, που πρέπει καθημερινά να γίνεται ποιοτικότερο κυρίως με τις ντόπιες δυνάμεις.

Στο συγκεκριμένο μουσικό δρώμενο, θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα: Κρητικά Κάλαντα - Κάλαντα Κέρκυρας-Κάλαντα Μακεδονίας-Κάλαντα Πελοποννήσου και τα Πανελλήνια των Χριστουγέννων.

Το δρώμενο θα συνοδεύσουν, 4 μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης και συγκεκριμένα: Η διδάσκουσα κα. Νόρα Άντης ο μαθητής Γιώργος Δελήμπασης,  η ερμηνεύτρια στη τρομπέτα κα. Αγιουτάκη Ιωάννα και η μαθήτρια Ιωάννα Χριστοδουλάκη.

Το δρώμενο θα ξεκινήσει από την Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στις 11:30, Αρκαδίου – Παλαιολόγου – Εθνικής Αντιστάσεως και Λ. Κουντουριώτη.

Οι Διασκευές των τραγουδιών έχουν γίνει από τον Αρχιμουσικό της Δ.Φ.Ρ. – Διευθυντή του Δ.Ω.Ρ. & Καθηγητή Μουσικής Αντώνη Μαυράκη, όπου είναι και ο υπεύθυνος της Χορωδίας, με τη συνεργασία του κ. Άκη Πλαϊτη.

 

Ο Υπεύθυνος της Χορωδίας Αντώνης Μαυράκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ