ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτική Δράση – Ημερίδα: «Οι Τέσσερις Νεομάρτυρες Γεώργιος, Αγγελής, Μανουήλ και Νικόλαος από τις Μέλαμπες και το μαρτύριό τους στο Ρέθυμνο»

0

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Δήμος  Αγίου Βασιλείου σε συνεργασία με την Ενορία Μελάμπων - στο πλαίσιο του Αφιερώματος για την επέτειο των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων - συνδιοργανώνουν Εκπαιδευτική Δράση – Ημερίδα με τίτλο:

«Οι Άγιοι Τέσσερις Νεομάρτυρες Γεώργιος, Αγγελής, Μανουήλ και Νικόλαος από τις Μέλαμπες και το μαρτύριό τους στο Ρέθυμνο»

Η Εκπαιδευτική Δράση – Ημερίδα στοχεύει στην εμψύχωση και ενίσχυση της προσπάθειάς των Εκπαιδευτικών που υλοποιούν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους σχετικά Προγράμματα και Δράσεις σε Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στην γενέτειρα των Τεσσάρων Νεομαρτύρων στις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να προσέλθουν στις 08:30 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μελάμπων για τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στις 10:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Μελάμπων.   

Μετά το Καλωσόρισμα από τον κύριο Αντώνη Τσουρδαλάκη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου & Υπεύθυνο Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου,  Δ/ντή Εσπερινού ΕΠΑΛ Σπηλίου και τους χαιρετισμούς από τον Εκπρόσωπο της Εκκλησίας, τον Δήμαρχο Αγ. Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μανούσο Μαραγκάκη, η Κερασία Πετρογιάννη, Φιλόλογος, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ρεθύμνου  θα αναφερθεί στο  Αφιέρωμα της ΔΔΕ  Ρεθύμνου για την επέτειο των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και τους Στόχους της Ημερίδας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Εισηγήσεις:

  • «Οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες στο γενέθλιο τόπο τους» από τον  Πατέρα  Ευάγγελο Τσουρδαλάκη, Ιερέα, Θεολόγο
  • «Σύλληψη - Ομολογία - Τελείωση και Ταφή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων» από τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, Συντ. Φιλόλογο Καθηγητή, Θεολόγο, Συγγραφέα
  • «Νέα ιστορικά στοιχεία για τους Τέσσερις Νεομάρτυρες» από τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, Πρόεδρο Δ.Σ. & Υπεύθυνο  Παιδείας Δήμου Αγίου Βασιλείου,  Δ/ντή Εσπερινού ΕΠΑΛ Σπηλίου
  • «Ιστορίες ηρωισμού και μαρτυρίου των Κρυπτοχριστιανών στην Κρήτη των Οθωμανικών χρόνων» από την κυρία Άννα Παρασκευαΐδη, Δρ. Παιδαγωγικής, Σύμβουλο Φιλολόγων Ρεθύμνου
  • «Ένα σιωπηλό κήρυγμα: μια προσέγγιση στην εικονογραφία των 4ων Μαρτύρων» από την κυρία Αναστασία Κοπανάκη, Θεολόγο

Επίσης, θα δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες για Ερωτήσεις προς τους τους εισηγητές και Συζήτηση

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Υπεύθυνος  Παιδείας Δήμου Αγίου Βασιλείου,  Δ/ντής Εσπερινού ΕΠΑΛ Σπηλίου και η κ. Κερασία Πετρογιάννη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

    Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο     https://forms.gle/DE3gMYnydTjt5oJK8      έως την Δευτέρα  22 Ιανουαρίου 2024.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ημερίδα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

  • 2831057590 (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου) και
  • 2832340203 (Δήμος  Αγίου Βασιλείου)
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ