ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου: Απολογισμός για το 2023, προετοιμασία για το 2024

0

Η χρονιά που μας πέρασε, έντυσε τη Βιβλιοθήκη μας με δημιουργικότητα, αισιοδοξία και πολλά παιδικά χαμόγελα. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με απώτερο σκοπό: την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, την ανάπτυξη της φαντασίας, την ευαισθητοποίηση σε διάφορα θεμελιώδη ζητήματα, την ενασχόληση με την τέχνη και την προσέγγιση της γνώσης με βιωματικό τρόπο.

Η «Καλοκαιρινή εκστρατεία 2023» («100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»), το «Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου», παραδοσιακοί χοροί, δράσεις Δημιουργικής Γραφής, εκθέσεις γλυπτικής και φωτογραφίας, αλλά και δραματοποιημένες αναγνώσεις παραμυθιών, ήταν μόνο κάποια απ’ τα δείγματα αυτής της πολυσχιδούς προσπάθειας που πραγματοποίησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, σε συνεργασία με πολλούς και αξιόλογους εθελοντές αλλά και φορείς. Καθώς και όλους αυτούς που μπορεί να μην προστέθηκαν σε ετικέτα - ίσως από αμέλεια ή επειδή δεν είχαν Facebook - αλλά με την υποστήριξη τους ήταν εδώ, παρόντες.

Συνεχίζουμε δυναμικά και με ζήλο τον δικό μας αγώνα υπέρ της παιδείας, απευθυνόμενοι κυρίως στις τρυφερές ηλικίες, αφού σε αυτές στηρίζεται και επαφίεται το μέλλον. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και τη συμμετοχή σας, που μας ενθαρρύνει να αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους επαγρύπνησης!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ