ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Μουσικό Πρόγραμμα - Χορωδία και Χορωδιακό τραγούδι

0

Η χορωδία και το χορωδιακό τραγούδι αποτελούν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Καθηγητή Μουσικής Αντώνη Μαυράκη σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ν. Ρεθύμνης.

Η συμμετοχή των παιδιών σε μια χορωδία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη των μουσικών τους ικανοτήτων, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και εκφραστικότητας τους, καθώς και για ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, την καλλιτεχνική μας επάρκεια και την αγάπη μας για τη μουσική προσδοκούμε  να προσφέρουμε στους μαθητές μας  γνώσεις, εμπειρίες, και συναισθήματα  που θα τους συντροφεύουν για όλη τους τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά διδάσκονται τεχνικές αναπνοής (διαφραγματική), φωνητικές τεχνικές και σωστή τεχνική τραγουδιού. Μάθηση για την εξάσκηση και εκτέλεση πολύπλοκων και ποικίλων μελωδιών, μέσα από συνεργατικότητα σε ομάδες και ανάπτυξη εσωτερικής ακοής είναι κάποιες από τις δεξιότητες που καλλιεργούνται στους μαθητές.

Το χορωδιακό τραγούδι αποτελεί μια ευκαιρία για τα παιδιά να εκφραστούν και να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική με την κοινότητα. Μέσω των συμμετοχών τους σε εκδηλώσεις, οι μαθητές μας δείχνουν το ταλέντο και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέσα από μοναδικές μουσικές εμπειρίες  για την ανάπτυξη της μουσικής τους παιδείας.

Το διαδραστικό πρόγραμμα της χορωδίας και του χορωδιακού τραγουδιού έχει γίνει αγαπητό στα σχολεία του Ν. Ρεθύμνης και έχει  θετική ανταπόκριση από την εκπαιδευτική κοινότητα. Με τη συνεχή υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων, Διευθυντή Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης, διδασκόντων και τη συμμετοχή των μαθητών εμπλουτίζεται και αποσκοπεί να αναδεικνύει την καλλιτεχνική ανάπτυξη των μαθητών και να παράγει πολιτισμό.

 

Αντώνης Μαυράκης

Καθηγητής Μουσικής

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ