ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Μακαριστού Τιμοθέου Λαγουδάκη

0

Mε μια σεμνή τελετή, και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Καβούσι Ρεθύμνης εκδήλωση μνήμης κα τιμής αφιερωμένη στο μακαριστό Ιεροδιάκονο Αρκαδίτη π. ΤΙΜΟΘΕΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ για τα 50 χρόνια από το θάνατό του (1974-2024).

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη ζωή, στους αγώνες και στη δράση του αγωνιστή και ήρωα π. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί συγγενείς και φίλοι του Τιμόθεου Λαγουδάκη, καθώς και οι παρακάτω επίσημοι προσκεκλημένοι:

  1. ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αγίου Πολύκαρπου Βοτανικού Αττικής π. Προκόπιος Βροντάκης,
  2. οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρεθύμνης κ.κ. Λελεδάκης Δημήτριος & Σπανουδάκης Στυλιανός.
  3. ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης π. Παρθένιος
  4. ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου π. Ευμένιος
  5. οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαρκίων & Αμνάτου κ. κ. Κόκκινος Γεώργιος & Κανακάκης Γεώργιος.
  6. ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου κ. Τρούλης Μιχάλης.

Η τελετή περιλάμβανε ιερό μνημόσυνο του ΤΙΜΟΘΕΟΥ Θ. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ στην γενέτειρά του στο Καβούσι Ρεθύμνης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Προκόπιου Βροντάκη και του Αιδεσιμότατου Πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Πανταγιά.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού έλαβαν χώρα τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ και η κατάθεση στεφάνου από τον αδελφό του Θεόδωρο Λαγουδάκη και την αδελφή του Κατίνα Βροντάκη απο το Άδελε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του πρωτοξάδελφου Γιώργου Λαγουδάκη και π. Παρθένιου οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και στην δράση του Ιεροδιακόνου Αρκαδίτη π. Τιμόθεου Λαγουδάκη.

Στη συνέχεια όλοι οι προσκεκλημένοι απήλαυσαν εκλεκτό και πλούσιο γεύμα στην οικία του αδελφού του Θεόδωρου Λαγουδάκη στο Καβούσι Ρεθύμνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ