ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φοιτητές από την Αμερική στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

0

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου – Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, διέθεσε τους χώρους του, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, για μια διάλεξη με θέμα “The History of Botanical and Culinary Medicine”. Η διάλεξη έγινε στην αίθουσα εκθεμάτων του Μουσείου, σε απόφοιτους και φοιτητές του Πανεπιστημίου Cornell από την καθηγήτρια του ίδιου Πανεπιστημίου Giulia Friso.

Η ομάδα των Αμερικανών συμμετείχαν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών διακοπών εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, με θέμα ETHNOBOTANICAL GREECE & THE HEALING POWER OF PLANTS, 30 Μαΐου με 9 Ιουνίου 2024.

Επισκέφθηκαν Αθήνα, Δελφούς, Θερμοπύλες, Πήλιο, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Στην Κρήτη είχαμε την μεγάλη τιμή να επιλέξουν το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου (πρώην Βοτανικό) από συστάσεις αλλά και από παλιότερες συνεργασίες και επαφές που είχαν υπεύθυνοι και στελέχη του Πανεπιστημίου Cornell με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά και τους αείμνηστους Νίκη και Άγγελο Γουλανδρή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ