ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τετάρτες και φέτος στη Βιβλιοθήκη… »

0

Συνεργαστήκαμε και φέτος με τον εκπαιδευτικό - συγγραφέα Μιχάλη Λαμπαθάκη ο οποίος εθελοντικά πραγματοποίησε πολλές παρουσιάσεις στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Έχοντας ως γνώμονα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για προσφορά, ο κύριος Λαμπαθάκης, από τους βασικότερους συνεργάτης της Βιβλιοθήκης μας, συζήτησε με τα παιδιά κάνοντας παρουσιάσεις, προσπαθώντας να αναδείξει σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Οι παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στη Βιβλιοθήκη μας συνδέθηκαν με το συγγραφικό έργο του κ. Λαμπαθάκη, βασιζόμενες σε αυτό κι είναι οι παρακάτω:

  • «Ένας Δράκος στον κήπο»: Ψηφιακός εθισμός-Φοβίες.

       Το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου και  κατ΄ επέκταση το πρόβλημα εθισμού  με τις ψηφιακές συσκευές, αλλά και τις φοβίες που βασανίζουν τα μικρά παιδιά προτείνοντας λύσεις για την αρμονική συμβίωση μαζί τους.

  • «Το Νησί των Γενναίων»: Τοπική ιστορία - Μάχη της Κρήτης.

        Την Κρητική αντίσταση και τα γεγονότα της μάχης της Κρήτης, μέσα από μοναδικά σκίτσα,  τα οποία φιλοτέχνησε ο συγγραφέας, σε ένα έργο αφιερωμένο στην αδούλωτη Κρήτη.

  • «Εγώ ο Δίας, το Λιοντάρι»: Αυτοβελτίωση - Ατομική στοχοθεσία - Προσωπική ανάπτυξη.   Την Αυτοβελτίωση και την Προσωπική ανάπτυξη με έμφαση στο πώς να  αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Στη διαχείριση της αποτυχίας και τα τραύματα που αφήνει πάνω μας, πως να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους και τα όνειρα μας. Αλλά και πως να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε καθημερινές στρατηγικές αυτοβελτίωσης.

Συνολικά, παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις του πάνω από  400 μαθητές από 20 τμήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φεύγοντας από τη Βιβλιοθήκη με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας λάβει όχι μόνο γνώσεις αλλά και τροφή για σκέψη.

Εκτιμώντας τον κ. Λαμπαθάκη για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρει, τον ευχαριστούμε θερμά κι επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του!

Μιχάλη, καλό καλοκαίρι!   Εις το επανιδείν!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ