ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδικό ταξίδι από τον Μουσικό Καρπό και τον Αντώνη Μαυράκη

0

 Μια υπέροχη και νοσταλγική βραδιά μας χάρισε η χορωδία του Μουσικού καρπού την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου καθώς πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Χατζηνάσιο», στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» στο Δεσποτικό, στον Τίμιο Σταυρό. 

Η εκδήλωση που οραματίστηκε και παρουσίασε ο Μουσικός Καρπός υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού καθηγητή μουσικής και Μαέστρου της συναυλίας κ. Αντώνη Μαυράκη και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και τη στήριξη της Μητρόπολης Ρεθύμνης και  Αυλοποτάμου, μάγεψε το κοινό που είχε την τύχη να την παρακολουθήσει.   

Η χορωδία του Μουσικού Καρπού που αποτέλεσε ένα εξαιρετικό μέσο για να αναδειχθούν οι μελωδίες του Γιώργου Χατζηνάσιου, κατάφερε να πρωτοτυπήσει καθώς στην εκδήλωση εκτός από τους 79 μαθητές του Μουσικού καρπού συμμετείχαν και 17 γονείς παιδιών και όλοι μαζί τραγούδησαν υπέροχες μελωδίες που απλώθηκαν σε ολόκληρο το λόφο του Τιμίου Σταυρού. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Καρπού Αντώνης Μαυράκης μετά την επιτυχία της βραδιάς, φανερά συγκινημένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε άλλη μια μαγευτική βραδιά πολιτισμού στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας και να απολαύσουμε μερικά μουσικά κομμάτια από το έργο του Γιώργου Χατζηνάσιου. Πληθώρα συναισθημάτων δημιουργήθηκαν στον υπέροχο χώρο του Θεομήτωρ από την σκηνική παρουσία και την μουσική ερμηνεία των μαθητών του Μουσικού Καρπού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Τους ευχαριστούμε θερμά». 

Ως οικοδεσπότης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Πρόδρομος είχε μεριμνήσει να υπάρχουν μπουκάλια νερού που μοιράζονταν στον κόσμο, ενώ ο Μουσικός Καρπός ως διοργανωτής είχε τοποθετήσει σε εμφανές σημείο ένα προτζέκτορα όπου εμφανίζονταν οι στίχοι των τραγουδιών με αποτέλεσμα την αλληλεπίδραση της χορωδίας με το κοινό. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος όσο και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Λιονή  αναφέρθηκαν στο έργο του Μουσικού Καρπού διαχρονικά, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη προσπάθεια του, αλλά και όλες τις προσπάθειες των φορέων που έχουν ως πρωταγωνιστές τους μαθητές της πόλης μας. 

Στο τελευταίο τραγούδι του προγράμματος η Χορωδία του Μουσικού Καρπού επιφύλαξε μια μικρή έκπληξη στους παρευρισκόμενους ερμηνεύοντας τη Εντεκάτη Εντολή με την προσθήκη Body Percussion (σε διασκευή του Αντώνη Μαυράκη), που ενθουσίασε το κοινό που δεν σταμάτησε για ώρα να χειροκροτεί! 

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Πρόδρομος, η Αντιπερειφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Αντιπερειφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Μιχάλης Βάμβουκας  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Τσάκωνας, η Επικεφαλής της Μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης Ρένα Κουτσαλεδάκη, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Δερεδάκης, Γιάννης Λελεδάκης, Νίκος Φωτάκης, Μερσίνη Καρνή, Κώστας Μεργέμογλου, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης Αλέκος Πεδιαδίτης κ.α.

Στην εκδήλωση θα συμμετείχαν οι Μουσικοί:

Ακορντεόν: Ξενιτόπουλος Σπυρίδων - Τρομπέτα  Ιωάννα Χριστοδουλάκη.

Την αφήγηση των κειμένων παρουσίασε ο κος Νίκος Δερεδάκης.

Επιμέλεια προγράμματος – Διασκευή τραγουδιών και Διεύθυνση: Αντώνης Μαυράκης.

Στην τέλος της εκδήλωσης ο κ. Μαυράκης ανακοίνωσε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο, θα λειτουργήσει και Χορωδία Ενηλίκων, αποτελούμενη τόσο από γονείς των μαθητών μας αλλά και από συμπολίτισσες και συμπολίτες, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα χορωδιακό σύνολο.

Φωτογραφίες: Γιώργος  Κατάκης

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ