ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Παράσταση SOMNIA PACIS, Oνειρευόμενοι την ειρήνη

0

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου σας προκαλεί στην  παράσταση SOMNIA PACIS: Oνειρευόμενοι την ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, στις 2 και 3 Ιουλίου 2024.

Κεντρικός θεματικός άξονας του θεσμού για το 2024 είναι η έννοια της «Σύγκρουσης», ως εσωτερική σύγκρουση, σύγκρουση των πολιτισμών, σύγκρουση συμφερόντων και ως πολεμική σύγκρουση.

Το μουσικό έργο SOMNIA PACIS: Oνειρευόμενοι την ειρήνη, αποτελεί μια καλλιτεχνική αναζήτηση ειρηνικής συνύπαρξης. Πρόκειται για μια μουσική δημιουργία που συνδυάζει τόσο τα κλασικά όσο και τα παραδοσιακά ηχοχρώματα, χρησιμοποιώντας άλλοτε σύνθετες και άλλοτε απλές εκφραστικές φόρμες. Η αφήγηση άλλοτε συμπληρώνει κι άλλοτε ενισχύει τις θεματικές που φέρνει η μουσική, ισορροπώντας ανάμεσα στη φρίκη του πολέμου και το όνειρο της ειρήνης.

2 και 3 Ιουλίου 2024, θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα Ρεθύμνου, ώρα έναρξης: 20.00

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.allofgreeceoneculture.gr

Συντελεστές

Σύλληψη

Γιάννης Παπατζανής, Ανδρέας Παραγιουδάκης, Κατερίνα Αδαμάρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια

Γιάννης Παπατζανής, Ανδρέας Παραγιουδάκης

Ενορχήστρωση

Ανδρέας Παραγιουδάκης

Ενορχήστρωση, διδασκαλία ομάδας κρουστών

Γιάννης Παπατζανής, Ανθή Φουρκή

Μουσική σύνθεση, διδασκαλία ομάδας τραγουδιού

Ανδρέας Παραγιουδάκης

Δραματουργία

Ανδρέας Παραγιουδάκης, Κατερίνα Αδαμάρα

Σκηνοθεσία, κείμενο

Κατερίνα Αδαμάρα

Μουσικοί επί σκηνής

Δημήτρης Σιδερής (λαούτο, electronics), Ανδρέας Παραγιουδάκης (μαντολίνο), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά, τραγούδι), Ανθή Φουρκή (κρουστά), Άρης Συσκάκης (βιολί), Laurin Hamalainen βιόλα), Bernhard Klein (βιολοντσέλο), Κατερίνα Σαραντινού (βιολοντσέλο), Μάλαμα Πατρέλη, Αλίκη Ατσαλάκη, Κατερίνα Λακιωτάκη, Ελευθερία Μπλαζάκη, Αλεξία Κατσανεβάκη, Μαρία Κεφαλουδάκη (κρουστά, τραγούδι)

Και η ομάδα κρουστών με 120 συμμετέχοντες του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση – Η μουσική στην κοινότητα»

Αφηγήτριες επί σκηνής: Αλίκη Ατσαλάκη, Μάλαμα Πατρέλη

Ηχητικός σχεδιασμός

Τέλης Αριστοτέλης

ΑΜΚΕ

Τέχνες στο μίξερ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ