ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Βάλσαμο της Τέχνης στο ΚΗΦΗ Δ. Μυλοποτάμου

0

 Σήμερα χαρά μεγάλη στη Δομή μας.  

Παρακολουθήσαμε αποσπάσματα  θεατρικών παραστάσεων από τα έργα των:

1)Γεωργίου Χορτάτση "ΕΡΩΦΥΛΗ"

2)Μάρτιν Μακ Ντόναλντ "Η ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ"

3) Κωστούλας Μητροπούλου "Με το νόμο".

Τα αποσπάσματα αυτά ήταν από τη θεατρική  παρουσίαση της ομάδας "Χωράφι" σε Διδασκαλία & Σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

Οι ωφελούμενοι μας ήταν θαυμάσιοι θεατές, χαρούμενοι & προσηλωμένοι, τόσο πολύ που συνεπήρε στο μονόλογο της η "ηθοποιός" έναν ηλικιωμένο....που πήρε μέρος με απίστευτη φυσικότητα, λες και κουβέντιαζαν.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε μια κυρία εκ των συντελεστών, "ήταν το πιο ζεστό ακροατήριο που είχαν ποτέ" !!!

Όταν  τελείωσε η παρουσίαση, έγινε συζήτηση, με αφορμή αυτά που είδαμε.

Οι άνθρωποι μας ήταν ιδιαιτέρως ομιλητικοί με άποψη και κριτική σκέψη για όσα είδαν παραλληλίζοντας τα με την σημερινή πραγματικότητα, αναφορικά με τις τοξικές σχέσεις και την ανάπτυξη του υπερεγώ που, κατά την άποψή τους, ευθύνεται για τις περισσότερες συγκρούσεις στις ανθρώπινες & διαπροσωπικές σχέσεις!

Είχε τόσο ενδιαφέρον η συζήτηση, που τους υποσχέθηκαν, οι συντελεστές,  ότι ευχαρίστως θα ξανάρθουν στο χώρο μας όταν θα έχουν να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο,  ενώ οι ηλικιωμένοι με την ειλικρίνεια και την απλότητα που τους διακρίνει το αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά !!!

Για μια ακόμη φορά  είδαμε την ευεργετική επίδραση της τέχνης στους ταλαιπωρημένους  επί ένα αιώνα ανθρώπους μας...
 Κοίταζαν με προσήλωση και χαμογελούσαν ευχαριστημένοι με όσα έβλεπαν ενώ τα σχόλια τους την ώρα της συζήτησης ήταν ιδιαιτέρως εύστοχα από όλους ανεξαιρέτως.

Είχαν, μας είπαν, χρόνια να δουν παράσταση οι περισσότεροι από αυτούς, και τη βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα.

 Νοιώσαμε τέλος πως είχε ανακουφιστεί η κυρτωμένη τους πλατούλα μια σταλιά απο το βάρος που στιβιάζει μέρα με τη μέρα...χρόνο με το χρόνο...λίγο από τα βάσανα τις ζωής, λίγο από τους κόπους της επιβίωσης, φτώχειες πολέμους κακουχίες απώλειες, πόνους στην ψυχή & το κορμί τους, λίγο βάλσαμο νοιώσαμε πως τους βάλαμε πάλι σήμερα...αυτό κάνει η τέχνη...βάζει βάλσαμο να ξέρετε, γιατί κι εμείς τώρα το μαθαίνουμε κοντά σ' αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους μας!!!

Μαρία Ζουρμπάκη, & Ελένη Κομπιτσάκη σας ευχαριστούμε που  ήρθατε στο χώρο μας & να παρουσιάσατε, όσα με τόσο κόπο κ επιμονή μάθατε, & βεβαίως τον Δάσκαλο σας και Συνεργάτη της Δομής μας πλέον,  θεατράνθρωπο Βαγγέλη Λιοδάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ