ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

STELIANNA Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον αυτισμό στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

0

 Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον αυτισμό στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

Επίσημη συμμετοχή για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Γιάννη Μπλέτα “Στελιάννα”, στο Εθνικό Σπουδαστικό τμήμα του διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 – 8  Σεπτέμβρη στην πόλη της Δράμας.

Σύνοψη:

Η Στελιάννα, ένα νέο κορίτσι με αυτισμό που δεν της αρέσει να μιλάει πολύ, συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση ατόμων με αναπηρία, προετοιμάζοντας ένα δρώμενο για τη ζωή της. Το θέατρο γίνεται η φωνή της και της δίνει την ευκαιρία να εκφραστεί.

  • Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στα πλαίσια εργασίας εξαμήνου με θεματική “Ένας καλλιτέχνης δημιουργεί”,  του Μεταπτυχιακού διπλώματος Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.
  • Η θεατρική ομάδα ατόμων με αναπηρία “Αντιήρωες” ιδρύθηκε το 2020, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Η θεατρική ομάδα στο σύνολό της αποτελείται από άτομα με αυτισμό, νοητικές - κινητικές αναπηρίες, σύνδρομο down. Δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα”, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2021 στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ του εσωτερικού και του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις . Η θεατρική ομάδα “Αντιήρωες” έχει παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις για το κοινό της Κρήτης, ενώ συνεχώς εμπλέκεται σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Γιάννης Μπλετας

Συμμετέχει η

Στελιάννα Παπαδάκη

οι γονείς

Ειρήνη Κλάδου

Γιώργος Παπαδάκης

και η θεατρική ομάδα Αντιήρωες:

Ανδρέας Χρυσός

Μαρία Δραμιτινού

Στελλίτσα Λαγουδάκη

Παύλος Μελισσινός

Λευτέρης Σκλαβάκης

Ελένη Στάμαργα

Μανώλης Σταυρουλάκης

Ειρήνη Ντουμπάρλα

Ραφαέλα Φραγκιαδάκη

Οδυσσέας Γασπαράκης

Στέλιος Βουρβαχάκης

Δέσποινα Πετσαγκουράκη

Παναγιώτης Λύκος

Αργυρώ Πισκοπάκη

 

Συντονίστρια

Κωνσταντίνα Γιασεμίδου

Υπεύθυνη δράσης

Ειρήνη Κλάδου

 

Μουσική: Vipin Soni

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ