ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σκιτσογράφος Βασίλης Εμμ. Γαλλιάκης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, με τη σειρά «Κάπου στην Κρήτη»

0

Ο Βασίλης Εμμ. Γαλλιάκης κατάγεται από τις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανικός Τεχνολογίας Υλικών στο Ε.Μ.Π. και μετεκπαιδεύτηκε στην Πληροφορική. Σήμερα εργάζεται ως Σχεδιαστής Λογισμικού και Σύμβουλος Μηχανοργάνωσης Εφαρμογών Ναυτιλιακών Εταιριών. Παίζει κιθάρα, τραγουδά και συνθέτει τραγούδια, ενώ παράλληλα σχεδιάζει  Video Games.

Το πάθος του για το σκίτσο και τη γελοιογραφία αναδύθηκε στα παιδικά του χρόνια. Μεγαλώνοντας πολλά από τα σκίτσα του δημοσιεύτηκαν και συνεχίζουν να δημοσιεύονται στη Εφημερίδα «Μυλοποταμίτικα Νέα».

Τα σκίτσα του είναι κυρίως ασπρόμαυρα και σατιρίζουν πολλά γεγονότα στην Κρήτη αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με τις Μαργαρίτες ή το Ρέθυμνο και φυσικά την εποχή του κορονοϊού. Η σειρά «Κάπου στην Κρήτη» γεννήθηκε από δύο μεγάλες αγάπες του, την Κρήτη και τη Σκιτσογραφία.

Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός, μοναδικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, ήταν και θα είναι πάντα γι’ αυτόν, τα πιο ικανά μέσα διαχείρησης καταστάσεων αλλά και η πιο αποτελεσματική μορφή έκφρασης και επικοινωνίας.

Αυτή η έκθεση αποτελεί συνέχεια της έκθεσης στον γενέθλιο τόπο. Η Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου τον ευγνωμονεί, γιατί δέχτηκε να εκθέσει τα έργα του παράλληλα και δίπλα στις όμορφες ζωγραφιές των μικρών φίλων μας.

Σας καλούμε όλες και όλους τις Ρεθυμνιώτισσες και Ρεθυμνιώτες να δείτε και τις δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις, μέχρι τέλος του επόμενου μήνα Οκτωβρίου.

Μιχάλης Τρούλης

 Πρόεδρος

Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ