ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

10 χρόνια The GARAGE στο Ρέθυμνο - 10 χρόνια γεμάτα παραστάσεις

0

  Το The GARAGE γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια του στην πόλη του Ρεθύμνου και ανακοινώνει το πρόγραμμά του γεμάτο ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και την αναγνώριση από το κοινό του.


-    Η θεατρική σαιζόν θα ανοίξει με τη φιλοξενία μιας… διαφορετικής performance από τον Αχιλλέα Γεωργίου στις 25 Σεπτεμβρίου, ΑΝΗΚΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ. Αρκετό χιούμορ, συγκίνηση και μια θύελλα συναισθημάτων μέσα από 5 διαφορετικές ιστορίες, 8 χαρακτήρες, 3 ερμηνευτές σε μια μόνο σκηνή.
-    Η παράσταση ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ του Μάνου Λιουδάκη, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της και τις 15 sold παραστάσεις, επιστρέφει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, και κάθε Σαββατοκύριακο ως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 21.00 (με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και του Δήμου Ρεθύμνου). Στη συνέχεια, η παράσταση θα ταξιδέψει στην Κρήτη.
-    Η παράσταση φαινόμενο με τις 70 συνεχόμενες sold out παραστάσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, 2 ΓΑΜΟΙ 4 ΚΗΔΕΙΕΣ, έρχεται για άλλες 4 παραστάσεις (Σάββατο 14- Κυριακή 15/ 12 και Σάββατο 21- Κυριακή 22/ 12, στις 21.00).
-    Ακολουθεί το ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗΣ BOX, μια διαφορετική παράσταση, που σχεδιάζεται εδώ και ένα χρόνο με ενθουσιασμό, πάνω στο θεατρικό έργο Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά, με πρεμιέρα στα τέλη Φεβρουαρίου 2025 (με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ, του Δήμου Ρεθύμνου και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης).
-    Τέλος το Μάιο του 2025, θα κάνει πρεμιέρα το ME, μια νέα εκδοχή του Αρχιμάστορα Σόλνες του Ίψεν, σε μετάφραση και διασκευή Ελένης Δάγκα.

-    Ταυτόχρονα, στο θέατρό μας θα φιλοξενηθούν παραστάσεις από την Αθήνα και την Κρήτη (τίτλοι και ημερομηνίες θα ανακοινώνονται όλο το χρόνο).
Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Για 10η συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζουμε δυναμικά το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Για τη σαιζόν 2024-25, θα προσφερθούν μαθήματα υποκριτικής (για αρχάριους και προχωρημένους), ορθοφωνίας, δραματολογίας, υποκριτικής στην κάμερα, προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές, θεραπευτικής αναπνοής και λόγου και μαθήματα yoga.
Έχουν ήδη ανακοινωθεί το σεμινάριο ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, με τον Αντώνη Παλιεράκη στις 5 και 6 Οκτωβρίου, καθώς και το Εργαστήριο Υποκριτικής με έναρξη στις 7 Οκτωβρίου.

Επιπλέον το The GARAGE καινοτομεί, φέρνοντας στο Ρέθυμνο, την ΚΑΡΤΑ ΔΩΡΟΥ ΘΕΑΤΗ, για όλους τους θεατές που επιθυμούν να προσφέρουν ως δώρο στους ανθρώπους που αγαπούν και εκτιμούν, τη θέαση μίας ή και περισσοτέρων παραστάσεων παραγωγής της ΑΜΚΕ The Garage.
Τέλος, μέσα στο Σεπτέμβρη του 2024, θα παρουσιαστεί και το ολοκαίνουριο site του θεάτρου από την bitamin.gr

Για κρατήσεις θέσεων, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, μπορείτε να καλείτε στο τηλ.: 6932492752 ή να επικοινωνείτε στο [email protected]

Tο The Garage είναι ένας θεατρικός χώρος που δημιουργήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου, από την Ελένη Δάγκα, το Νοέμβρη του 2014, με στόχο την προώθηση της θεατρικής παιδείας στην Κρήτη, τη φιλοξενία θεατρικών και μουσικών παραστάσεων και τη δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Από το 2014 μέχρι σήμερα, σε παραγωγή του The Garage έχουν ανέβει οι παραστάσεις: Captivae Τρωάδες, Τσιτσάνης: Άσκηση 1, Φυγή, Τσιτσάνης: Άσκηση 1 (2η εκδοχή), Cabaret Victor, Σχεδόν Οιδίποδας, Β.Τ. Άσκηση 2, Μήδεια του Ευριπίδη, Στα Παράθυρα του Κόσμου (σε συνεργασία με τους Aλma λibre), City of Stars  (σε συνεργασία με τους Aλma λibre και τους GreCanto),  Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου, Meta Christmas story (μια ιστορία σαν όλες τις άλλες), H Σάντρα στο Φως, Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή Κανέλλα, 2 Γάμοι 4 Κηδείες, Για Πάντα, ενώ έχει γυριστεί και προβληθεί από το διαδικτυακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ Sound of music (όλα με τη συμμετοχή επαγγελματιών ηθοποιών, μουσικών και τεχνικών του θεάτρου, και τη βοήθεια ερασιτεχνών ηθοποιών). Από το 2015, στο χώρο έχουν φιλοξενηθεί επαγγελματικές παραστάσεις και σεμινάρια θεάτρου με καταξιωμένους καλλιτέχνες από ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και την Αθήνα.
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία The Garage ιδρύθηκε το 2019 για να συνεχίσει και να αναπτύξει το έργο της ομάδας. Ταυτόχρονα με την καλλιτεχνική δραστηριότητα, οργανώθηκε πλήρες πρόγραμμα θεατρικής εκπαίδευσης που περιλαμβάνει τη διδασκαλία σχεδόν όλων των μαθημάτων γύρω από το θέατρο, με  διδάσκοντες επαγγελματίες του θεάτρου, της μουσικής, και του χορού.  
Το The Garage επιχορηγήθηκε στον τομέα της θεατρικής έρευνας το 2021 (Το τραγούδι -ρεπερτόριο τραγουδιών- ως δραματουργία) και στον τομέα της θεατρικής παραγωγής, το 2023 για την παράσταση Για Πάντα του Μάνου Λιουδάκη και το 2024 για την παράσταση Τρισεύγενης box, μια σύγχρονη διασκευή της Τρισεύγενης του Κωστή Παλαμά.

The Garage fb page:
https://www.facebook.com/GarageTheatreRethymno
The Garage instagram page:
https://www.instagram.com/thegaragetheatrerethymno/?igsh=ZHB1dnpic2l3eTlx

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ