ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στο Σπίτι του Πολιτισμού

0

 Το  Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου,  διοργανώνει Εσπερίδα στις 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:30, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας με θέμα «Όλοι οι άγγελοι είναι με ένα φτερό, θα πετάξουν μόνο όταν αγκαλιαστούν΄ (Αφρικανική παροιμία). Διαγενεακή αλληλεπίδραση 1ης & 3ης ηλικίας». στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.

Η υλοποίηση της ανωτέρω Εσπερίδας σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού, για στοχασμό και βαθύτερη σκέψη για τον άνθρωπο, τη ζωή, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την ανιδιοτελή προσφορά. Η τρίτη ηλικία δε χρειάζεται λόγια συμπόνιας από την πολιτεία  και τους πολίτες της, αλλά στοχευμένες δράσεις. Η ευθύνη βαραίνει όλους μας.

Στο  πλαίσιο του προγράμματος της Εσπερίδας  θα πραγματοποιηθούν:

  1.  Βιβλιοπαρουσίαση του παραμυθιού «Πάντα Μαζί» της τ. Σχολικής Συμβούλου κ. Ευθυμίας Σερλέτη από τον Ομότιμο Καθηγητή ΠΤΠΕ Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νικόλαο Παπαδογιαννάκη (Μια τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία για τη μοναξιά που νιώθουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας).
  2. Εισήγηση από την Κυριακή Γιαννουδάκη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, ψυχοθεραπεύτρια προσωποκεντρικής κατεύθυνσης, ψυχοδραματίστρια, «Η ζωή είναι ‘παρών’»
  3.  Θεατρική Παράσταση από τον Θεατρικό Περίπλου με Τίτλο: «Η σονάτα του σεληνόφωτος» (εμπνευσμένη από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου).
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ