ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα 80 χρόνια από την Mάχη των Ποταμών και το ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους

0

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα 80 χρόνια από την μάχη των ποταμών και το ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους διοργάνωσε το παράρτημα Ρέθυμνου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Αρχικά, στο μνημείο, η πρόεδρος του παραρτήματος , Ελένη Δραμιτινου, αναφέρθηκε στο χρονικό της μάχης και ο κ. Μανώλης Σκαρτσουλής, ανέγνωσε προσκλητήριο νεκρών. Ακολουθησε κατάθεση στεφάνων, από τον Αγγελογιαννάκη Βαγγέλη, γραμματέα της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, τον Γιάννη Ανδρουλιδακη , εκ μέρους του παραρτηματος της ΠΕΑΕΑ και τον Χαρίτο Σηφακακη, εκ μέρους του Δήμου Αμαρίου.
Αμέσως μετά η εκδήλωση μεταφέρθηκε στον χώρο Ανασουβαρι, όπου ο καθηγητής Μαργαρίτης Γιώργος, έδωσε μια ξεχωριστή διάλεξη για τα συμπεράσματα της δεκαετίας 1940. Στην εκδηλωση παρεβρέθηκαν οι Μανούσογιαννης Μανούσος, Δανακαλη Ιωάννα και Χαριτακης Θανάσης δημοτικοί σύμβουλοι Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου και ο Μαρινάκης Αλέκος μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.
Το παράρτημα Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την βοήθεια και τις προσφορές τους τον  Μανώλη Σκαρτσουλή, τον Θοδωρή Μανουσακα , τον φούρνο Μανωλακακη στον Φουρφουρά και το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου για την μεταφορά.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ