ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία

0


 Για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ΑΜΚΑ του/της μαθητή/τριας, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία είναι όλα υποχρεωτικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για κάθε μαθητή/τρια υποβάλετε μία αίτηση (είτε επιθυμείτε αυτός/τή να συμμετέχει στη διαδικασία εισαγωγής για ένα Πειραματικό Σχολείο, είτε για ένα Πρότυπο Σχολείο, είτε και για τα δυο). Εφόσον ο μαθητής/η μαθήτρια φοιτά σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο το οποίο είναι συνδεμένο εγγράφεται (εφόσον το επιθυμεί) στο συνδεδεμένο σχολείο της επόμενης βαθμίδας.
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ανήκουν στην κατηγορία των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, το δηλώνουν στο Πρότυπο Σχολείο στο οποίο ενδιαφέρονται να εισαχθούν τα παιδιά τους και οφείλουν να προσκομίσουν στο σχολείο ή να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του σχολείου τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 19 Ιουνίου 2020.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η αίτηση που υποβάλλετε αφορά στη συμμετοχή των μαθητών/τριών στη διαδικασία εισαγωγής στην Α τάξη του Προτύπου ή Πειραματικού Σχολείου και μόνο για τις σχολικές μονάδες για τις οποίες έχουν ανακοινωθεί κενές θέσεις. Κενά που τυχόν θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα καλύπτονται από τον πίνακα των επιλαχόντων/ουσών μαθητών/-τριών που θα καταρτιστεί ανά σχολείο με ευθύνη του οικείου ΕΠ.Ε.Σ

Τα Πρότυπα Σχολεία τα οποία δεν έχουν ανακοινώσει κενές θέσεις δεν θα διενεργήσουν εξετάσεις ενώ για τα αντίστοιχα Πειραματικά Σχολεία δεν θα διενεργηθεί κλήρωση. Τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν στα παραπάνω σχολεία στα μεν Πρότυπα θα καλυφτούν μετά από δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Πρότυπα Λύκεια τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021, με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. του κάθε Πρότυπου Λυκείου στα δε Πειραματικά με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Πειραματικά Δημοτικά, Γυμνάσια ή Λύκεια τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021, με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. του κάθε Σχολείου.
Τα στοιχεία των μαθητών/τριων πρέπει να συμπληρώνονται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ταυτοπροσωπία (π.χ. «Αναστάσιος» αντί για «Τάσος»).
Για την καταχώριση της αίτησης, χρησιμοποιήστε υπολογιστή και όχι κινητό τηλέφωνο ή tablet. Επίσης προτείνεται η χρήση των ακόλουθων φυλλομετρητών: Firefox, Chrome ή Opera.
Να επισημανθεί ότι μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της αίτησης, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των στοιχείων που καταχωρίσατε (μέσα από την φόρμα υποβολής) με τη χρήση του κωδικού και του κλειδιού που σας δόθηκε κατά την καταχώριση της αίτησής σας και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (20/06/2020). Ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει στην αίτησή σας πριν από την υποβολή της.
Αν έχετε ήδη καταχωρίσει ηλεκτρονικά την αίτησή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση υποβολής αίτησης κάνοντας κλικ εδώ
Για ερωτήματα αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php επιλέγοντας θέμα βοήθειας "Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία"

Για οποιαδήποτε άλλη απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο επιλογής σας

Κάντε κλίκ ΕΔΩ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ