ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

6 Μαρτίου «Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού» «Ανακαλύπτοντας τις φωτεινές πλευρές του εαυτού μας»

0

Το 13ο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, συμμετέχοντας στο Δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων για τη Σχολική Βία και τον Σχολικό Εκφοβισμό που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου, διοργανώνουν τη δράση «Ανακαλύπτοντας τις φωτεινές πλευρές του εαυτού μας».

Στο πλαίσιο της δράσης μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων προετοιμάζουν τα ακόλουθα δρώμενα:

Α) Μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 13ου Δ.Σ. θα αναπαριστήσουν με το σώμα τους μία σκηνή σύγκρουσης και εν συνεχεία μετασχηματισμού της.

Β) Μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 15ου Δ.Σ. θα σχηματίσουν με τις τσάντες τους το μήνυμα «ΟΧΙ ΒΙΑ».

Στη συνέχεια όλοι/ες  θα ενώσουν τις φωνές τους μεταδίδοντας το μήνυμα «Όχι στη βία. Ναι στην αγάπη, ναι στη φιλία. Δείξε το φως που έχεις μέσα σου».

Η κοινή αυτή δράση θα παρουσιαστεί στο προαύλιο του Δημαρχείου, στην Εθνική Αντιστάσεως (θέση πηγάδι) και στην πλατεία Μικρασιατών. Εκεί τα δύο σχολεία θα συναντηθούν με το Πειραματικό Δημοτικό Ρεθύμνου και στις 11.00 π.μ. οι μαθητές/τριες και των τριών σχολείων θα σπάσουν ένα μπαλόνι ταυτόχρονα, με το σύνθημα «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια». Ο κρότος/σπάσιμο των μπαλονιών θα συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βία.

Πρόκειται για μία δράση που θα γίνει ταυτόχρονα πανελλαδικά, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δράσης

  1. 09:55 άφιξη έξω από το δημαρχείο

10:00 παρουσίαση δρώμενου από το 13ο και 15ο Δημοτικό έξω από Δημαρχείο

  1. 10:25 άφιξη στο πηγάδι στην Μεγάλη πόρτα

10:30 παρουσίαση δρώμενου από το 13ο και 15ο Δημοτικό στο πηγάδι στην Μεγάλη πόρτα

  1. 10:55 άφιξη έξω από την Πλατεία Μικρασιατών, συνάντηση με το Πειραματικό σχολείο

11:00 «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια» στην πλατεία Μικρασιατών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ