ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αβδελλάς Ρεθύμνης: Ένα βήμα πιο κοντά στην Αναγνώριση του Μαρτυρικού Χωριού

0

Παραδόθηκε την Τετάρτη ο φάκελος για την αναγνώριση του Αβδελλά Ρεθύμνου ως μαρτυρικού Χωριού από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδελλά, κ.Μαρία Λαμπρινού στον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ.Γεώργιο Κλάδο .

Αβδελλάς Ρεθύμνης: Παραδόθηκε ο φάκελος για την αναγνώριση του Μαρτυρικού Χωριού

Η παράδοση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχάλης Βάμβουκας , ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σάρρης, τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδελλά, αρκετοί Αβδελλιανοί και ο ιστορικός κ. Γεώργιος Καλογεράκης που ήταν και εκείνος που βοήθησε στην σύνταξη του Φακέλου .

«Σας παραδίδουμε, ως Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδελλά, τον Φάκελο με τα τεκμήρια για να ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να χαρακτηριστεί το χωριό μας ως Μαρτυρικό και να ενταχθεί στο Δίκτυο των Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την παράδοση του φακέλου η Πρόεδρος Του Πολιτιστικού Συλλόγου. «Εμείς σαν Δήμος Μυλοποτάμου θα κάνουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό», τόνισε ο Δήμαρχος της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για έναν προσεχτικά συντεταγμένο φάκελο 165 σελίδων, με την καθοριστική συμβολή του Ιστορικού κ. Γιώργο Καλογεράκη, ο οποίος περιέχει 35 τεκμήρια με απώτερο σκοπό να παραδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

creta24.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ