ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα χρονοδιαγράμματα των πολεοδομήσεων του Δήμου Ρεθύμνης

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες για τα τοπικά σχέδια πολεοδόμηση του Ρεθύμνου, διαδικασία, που έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και προωθεί με συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα.

Ο προϋπολογισμός του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Ρεθύμνου ανέρχεται σε 1.372.461.90 (χωρίς Φ.Π.Α.), αφορά σε όλες τις δημοτικές ενότητες και θα πρέπει να έχει παραδοθεί σε διάστημα 36 μηνών από την ανάθεση του, που έγινε πριν 8 μήνες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε περίπου τρεις μήνες τελειώνει το πρώτο στάδιο και θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, δηλαδή τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου. Αρχικά θα παρουσιαστεί στους φορείς και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση.

Στο στάδιο αυτό θα καθοριστεί το μοντέλο ανάπτυξης του Ρεθύμνου για τα επόμενα 30 χρόνια, διαδικασία ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική. Στην συνέχεια θα καθοριστούν οι λεγόμενες οι σημειακές παρεμβάσεις, δηλαδή το που θα επιτρέπεται και τί.

Θεωρείται πως η εξέλιξη των διαδικασιών μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεφύγει των χρονοδιαγραμμάτων και μέσα τους προβλεπόμενους 36 μήνες, θα έχουν ολοκληρωθεί κανονιά τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για να προωθηθούν σε προεδρικά διατάγματα με την υπογραφή του Συμβουλίου Επικρατείας.

Παράλληλα ξεκινούν οι μελέτες επέκτασης του σχεδίου πόλης για τον Μασταμπά, τα Περιβόλια και την Καλλιθέα, έργο για το οποίο προς το παρόν έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος. Πρόκειται για πολεοδόμηση 400 στρεμμάτων.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Ξεζωνάκη, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για τη μελέτη που αφορά στην επέκταση του σχεδίου πόλεως για την περιοχή Μασταμπά, Περιβόλια, Καλλιθέα. Ουσιαστικά πρόκειται για την πολεοδόμηση 400 στρεμμάτων. Σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για την  «Κτηματογράφηση – πολεοδόμηση – μελέτη πράξης εφαρμογής στις περιοχές επέκτασης των πολεοδομικών ενοτήτων Μασταμπά, Αγίου Νικολάου – Κουμπέ (Σαρακίνα) της Δ.Ε. Ρεθύμνης» με προϋπολογισμό 408.010,05 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και οι μελετητές έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές έως τις αρχές Απριλίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ