ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σειρά αποφάσεων από την Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνου

0

Συγκλήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, μετά από σχετική πρόσκληση του Δ.Σ., η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνου, η οποία, κατόπιν διεξοδικής και ουσιαστικής συζήτησης, κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

  • Διεκδίκηση με κάθε πρόσφορο τρόπο ολόπλευρης και δωρεάν μόρφωσης για τα παιδιά μας. Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.
  • Παρεμβάσεις στην κατεύθυνση διαμόρφωσης συνθηκών ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς (στατικότητα κτιρίων, πυροπροστασία, ηλεκτρολογικοί έλεγχοι κ.ο.κ.).
  • Προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου των σχολικών συμβουλίων και των συλλόγων γονέων σε αυτά.
  • Καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας για τα προβλήματα των σχολείων μας.
  • Κατάθεση αιτήματος για ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για τα παιδιά με αναπηρία που περνούν στο στάδιο της ενηλικίωσης.

Συζητήθηκε επίσης η υποβάθμιση των καλλιτεχνικών μαθημάτων σε ό,τι αφορά το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, τονίστηκε η ανάγκη να καταστεί η μέριμνα για τις σχολικές μονάδες ευθύνη της Πολιτείας και όχι των συλλόγων γονέων και διαπιστώθηκε ο χρονίζων χαρακτήρας των ζητημάτων της Ειδικής Αγωγής, είτε σε επίπεδο κτιριακό, είτε προσλήψεων προσωπικού, είτε επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων των Ειδικών Σχολείων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ