ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Πετροχωρίου για το Φράγμα Πλατύ ποταμού

0

Στις 8-3-2024 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Πετροχωρίου με θέμα τις απαλλοτριώσεις και  ενημέρωση από την Επιτροπή αγώνα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων της με τον  Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη Σταύρο ,την Αντπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία και τον Δήμαρχο Αμαρίου Κο Μουρτζανό Παντελή.

Στη συνέλευση εκτός από τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων του Πετροχωρίου παραβρέθηκαν και συμμετείχαν αρκετοί ιδιοκτήτες γης που βρίσκεται εντός των ορίων της απαλλοτρίωσης από το Άνω Μέρος και τις Λαμπτιώτες.

Η ενημέρωση έγινε από αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου για τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και από τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου κο Κουρκουλό Παύλο για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου και του Δήμου.  Στη συνέχεια ο συντονιστής της Επιτροπής Νικολιδάκης Παύλος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των συναντήσεων της Επιτροπής  για τις απαντήσεις που πήραν σχετικά με τα αιτήματα του Πετροχωρίου.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των κατοίκων σε άριστο κλίμα. Εκφράστηκαν απόψεις,  κατατέθηκαν προτάσεις και η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι:

Δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους αρμόδιους η καταστροφή του Πετροχωρίου ( οικονομική, περιβαλλοντική, καθημερινότητας)από την κατασκευή του φράγματος του Πλατύ ποταμού και γι’ αυτό δεν υπάρχουν αντίστοιχες μελέτες για έργα που θα συμβάλλουν στην αποτροπή της.

Έγιναν προτάσεις  για έναρξη κινητοποιήσεων και αποφασίστηκε ομόφωνα  ως ύστατη  κίνηση καλής θέλησης προς την πολιτεία να αποσταλεί  ανοιχτή επιστολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που  Θα απευθύνεται στους αρμόδιους , θα εκφράζεται η αγανάκτηση των κατοίκων για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την πολιτεία από το 2009 μέχρι σήμερα και θα προειδοποιεί για την έναρξη σειράς κινητοποιήσεων κάθε μορφής, αν δεν προκύψουν άμεσα απτά δείγματα ικανοποίησης των αιτημάτων. Θα απευθύνεται και στους Βουλευτές Ρεθύμνου και Ηρακλείου και θα ζητά την συμπαράστασή τους στην ικανοποίηση των αιτημάτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ