ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παιδαγωγικό τμήμα Π.Κ.: Διήμερη επίσκεψη στην Ίμβρο με θέμα την «Ικανοποίηση Ψυχολογικών Αναγκών του Μαθητικού Πληθυσμού»

0

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας (MEMORANDUM OF COLLABORATION) με το Ελληνικό Σχολείο «OZEL GOKCEADA RUM LISESI VE ORTAOKULU», στην Ίμβρο-Τουρκία, διοργάνωσε το διάστημα 10-11 Μαΐου 2024 διήμερο δράσεων, με θέμα:

«Ικανοποίηση Ψυχολογικών Αναγκών του Μαθητικού Πληθυσμού».

Στο πλαίσιο των δράσεων, επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τρία μέλη ΔΕΠ του τμήματος, την Ε. Βασιλάκη, Καθηγήτρια, την Αικ. Βάσιου, Επίκ. Καθηγήτρια και τον Μ. Αναστασάκη, Επίκ. Καθηγητή (υπό διορισμό), καθώς και την Α. Μαυρογιάννη, μεταδιδάκτορα του τμήματος, υλοποίησε τέσσερα (4) δίωρα εργαστήρια (workshops) ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού, των εκπαιδευτικών και των γονέων και θα διεξήγαγε πέντε (5) δίωρες ομάδες εστίασης (focus groups) με μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη διερεύνηση της ικανοποίησης των ψυχολογικών αναγκών του μαθητικού πληθυσμού.  Στην επιστημονική ομάδα συμμετείχε και ο Servet Altan, Assistant Professor at MEF University of Istanbul, Turkey.

Στο πλαίσιο των δράσεων, επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε στον βαθμό που ήταν δυνατό η διασύνδεση του Τμήματος με την ελληνική σχολική κοινότητα της Ίμβρου, και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας και της υποστήριξης σε επίπεδο προγραμμάτων και τεχνογνωσίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ