ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η νέα ευρωομάδα της Ελλάδος, πρέπει να έχει δυνατή φωνή για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρα μας»

0

«Η νέα ευρωβουλή και η νέα ευρωομάδα της Ελλάδος, η νέα ελληνική αντιπροσωπεία των 21 ευρωβουλευτών πρέπει να έχουν μια δυνατή φωνή για υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρα μας απ’ όποιο δημοκρατικό κόμμα κι αν προέρχονται και σε όποια ομάδα κι αν εντάσσονται», είπε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια Ελίζα Βόζεμπεργκ από το Ρέθυμνο που βρέθηκε την Κυριακή 19/05.

Η κα Βόζεμπεργκ που διεκδικεί την τρίτη κατά σειρά θητεία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πραγματοποιεί περιοδεία ενόψει των ευρωεκλογών βρέθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου όπου είχε επαφές και συναντήσεις με κομματικά στελέχη και πολιτικούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε η ίδια «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και διπλωματικά και διεκδικητικά. Έχουμε ένα πρωθυπουργό που έχει διεκδικήσει και καταφέρει να εξασφαλίσει 36 δις μόνο από το πακέτο ανάκαμψης και έπονται κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία» ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κρίσιμα θέματα και για τα επόμενα χρόνια μεταξύ των οποίων τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα ανακουφίσουν ζητήματα μεταξύ των οποίων οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η άμυνα , η πράσινη μετάβαση, η νέα κοινή αγροτική πολιτική αλλά και το μεταναστευτικό.

Στη συνέχεια η ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: «Είμαστε μια χώρα που έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή, με πλημμύρες, πυρκαγιές και όχι μόνο. Πρέπει να υπάρξει ένα αυτοτελές, αυτόνομο ταμείο για τη χρηματοδότηση μιας ενιαίας πολιτικής άμυνας. Σ’ αυτό και ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει πρωταγωνιστήσει. Να έχουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια για το μεταναστευτικό, όπου επιτέλους καταφέραμε να έχουμε μια συμφωνία για υποχρεωτική αλληλεγγύη που και αυτή θέλει χρηματοδότηση για την εφαρμογή αυτής της. Μιλάμε για την πράσινη μετάβαση και τη νέα κοινή αγροτική πολιτική η οποία πρέπει να αναθεωρηθεί από το μηδέν, γιατί μελετήθηκε λάθος. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι ξεκινάει μια πενταετία, στον απόηχο γεγονότων τα οποία δεν μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί, όπως το χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία, η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και η πανδημία για δυόμιση χρόνια”.

Προσδοκία για την κα Βόζεμπεργκ αποτελεί μια ακόμη έδρα για τη ΝΔ στην επόμενη θητεία, καθώς όπως εξήγησε η ιδια: «θα έχουμε ακόμη πιο δυνατή φωνή, η οποία θα ενισχύσει το έργο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ