ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Ρέθυμνο, ετοιμάζουν ο Δήμος Ρεθύμνης και το Κ.Ε.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης

0

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις εργασίας μεταξύ του Αντιδημάρχου Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Καθηγητή Νεκτάριου Παπαδογιάννη, της  Διευθύντριας του ΚΕΜΕ-ΠΚ, Καθηγήτριας κ. Στέλλας Γιακουμάκη και των Καθηγητριών - Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου κ.κ.  Πετούση Βασιλικής και Τζακώστα Μαρίνας, στις 4 Απριλίου και στις 22 Ιουλίου 2024, στις οποίες παρευρέθηκε και ο Πρ/νος του Τμήματος Παιδείας Δ.Ρ.  κ.  Γιώργος Σπαντιδάκης.

 Κατά τη σημερινή (22/7) συνάντηση,  έγινε εξειδίκευση της αρχικής, παραγωγικής συζήτησης του π. Απριλίου με επίκεντρο τη διασύνδεση των δύο φορέων και μέσω της  συνδιοργάνωσης του 1ου ετήσιου Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα επιμέρους στάδια και οι ανάγκες της διοργάνωσης, διερευνήθηκαν οι θεματικές και οι συμμετέχοντες επιστήμονες κ.α.  Σημειώνεται  ότι το Φεστιβάλ θα είναι διήμερο και  θα απευθύνεται στη σχολική κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και σε όλους τους πολίτες.

Μέσα από τις εργασίες του, θα προβληθούν οι προσφερόμενες  σπουδές, η ερευνητική δραστηριότητα των Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων του Π.Κ που λειτουργούν στο Ρέθυμνο, με έμφαση στις έρευνες που ευνοούν την ουσιαστική διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και θα επιχειρηθεί, μέσα από την ανάδειξη της αξίας των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, η ευαισθητοποίηση και η παρότρυνση των πολιτών και της πολιτείας , να υποστηρίξουν έμπρακτα και αποτελεσματικά τις συγκεκριμένες επιστήμες, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα – ανθεκτικότητα των κοινωνιών που συγκροτεί.

Συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί μία ακόμη συνάντηση τον προσεχή Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της οποίας θα ζητηθεί η συνέργεια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σχολείων και εκπαιδευτικών, κυρίως αυτών που ήδη έχουν δράσεις διασύνδεσης με το ΚΕΜΕ-ΠΚ ώστε,  το 1ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, να αποτελεί προϊόν διευρυμένης, δημοκρατικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων σε θέματα εκπαίδευσης αυτοδιοικητικών θεσμών, ανώτατων  ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών δομών του Ρεθύμνου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ