ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ικανοποίηση Μαλλιαρού για την στήριξη των τοπικών αρχών στο αίτημα για χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου σε ΑΓΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄

0

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαλλιαρός ανέφερε τα εξής: «Ως διοίκηση εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έμπρακτη υποστήριξη από τη μεριά των τοπικών αρχών και φορέων το αίτημα που καταθέσαμε επισήμως προς το Υπουργείο Υγείας, για το χαρακτηρισμό του νοσηλευτικού μας ιδρύματος σε ΑΓΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με  τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον οποίο από κοινού ενημερώσαμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το δίκαιο του αιτήματος και την άμεση ανάγκη εξεύρεσής ενός ολοκληρωμένου πλέγματός κινήτρων. Ακολούθως ενημέρωσα  και τον έτερο Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Μανώλη Χνάρη, για τις κινήσεις της διοίκησης, εξασφαλίζοντας την κοινοβουλευτική του παρέμβαση  για την στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε. Επιπρόσθετα, οι ανάγκες και  το πλαίσιο στήριξης του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν πρόσφατα, δια της συμμετοχής του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων για τη δημόσια υγεία στην οποία συμμετείχε και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η αποφασιστική υποστήριξη των τοπικών αρχών και φορέων του Ρεθύμνου είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε και αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου βρίσκεται δίπλα στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Ευελπιστούμε ότι το δίκαιο αίτημα μας θα βρει την απαραίτητη ανταπόκριση, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατανοεί τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα και είναι πρόθυμη να συζητήσει ρεαλιστικές λύσεις σε ότι αφορά τα σχετικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ