ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου τοποθετείται για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

0

«Μια κλινική για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται μόνιμους γιατρούς που θα παρακολουθούν  καθημερινά τους ασθενείς, θα έχουν την ευθύνη τους και θα φροντίζουν για την συνέχεια της θεραπείας τους.

Οι ασθενείς και οι συγγενείς θα ξέρουν ποιος είναι ο θεράπων ιατρός, ο οποίος θα γνωρίζει καλά το ιστορικό του ασθενή θα έχει πλάνο θεραπείας και θα ενημερώνονται από αυτόν.

Με το σύστημα της 24ωρης εφημερίας από διερχόμενους γιατρούς είτε αυτοί  είναι ιδιώτες είτε μεταφερόμενοι από άλλο Νοσοκομείο ,όλα αυτά δεν υπάρχουν. Ο γιατρός που αναλαμβάνει την εφημερία καλείται να «μάθει» 20 με 30 ή και περισσότερους ασθενείς σε λίγη ώρα και να τους διεκπεραιώσει. Προφανώς και αυτό είναι αδύνατον. Άρα αυτό που γίνεται είναι μια διαχείριση «έκτακτου ανάγκης» μέχρι να παραδώσει – όπως

όπως - τους  ασθενείς στον επόμενο γιατρό 24ωρης εφημερίας που θα κάνει το ίδιο.

Οι ασθενείς θα βλέπουν κάθε μέρα άλλο γιατρό, η θεραπεία θα είναι αποσπασματική, δεν θα υπάρχει ομοιογένεια στην λειτουργία της κλινικής.

Ούτε προφανώς θεραπευτική σχέση γιατρού ασθενή.

   Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, ούτε πανδημία για να λειτουργούμε το δημόσιο σύστημα υγείας με συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Τα πράγματα είναι απλά.

Η πολιτική της εγκατάλειψης του ΕΣΥ που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια συνεχίζεται με την λογική των «εμβαλωματικών» και πρόχειρων λύσεων χωρίς κάποιο πλάνο στήριξης του ΕΣΥ. Αντί να δοθούν κίνητρα εισόδου νέων γιατρών και να συγκρατηθεί η μαζική έξοδος των γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας,  επιχειρείται η αναγκαστική είσοδος ιδιωτών γιατρών για εφημερίες.

Αυτοί που έχουν απόλυτη ευθύνη για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας πετάνε το μπαλάκι στη γνωστή ατομική ευθύνη, αυτή τη φορά των ιδιωτών γιατρών. Ο πραγματικός στόχος είναι η αποσάθρωση και του ιστού των ιδιωτικών ιατρείων, που αποτελούν τον μόνο πυλώνα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αυτή τη στιγμή. Μετά τα δημόσια Νοσοκομεία, μετά τους Εργαστηριακούς Γιατρούς σειρά έχουν τα ιδιωτικά ιατρεία. Μόνο επιχειρηματικοί όμιλοι πλέον θα μπορούν να λειτουργήσουν και οι ασθενείς θα πληρώνουν ολοένα και περισσότερο από την τσέπη τους.

Δεν συμφωνούμε με την επίταξη των ιδιωτών γιατρών για εφημερίες στα Νοσοκομεία, γιατί αγαπάμε και στηρίζουμε τη δημόσια υγεία.

Δεν συμφωνούμε με τους διερχόμενους γιατρούς γιατί αγαπάμε και σεβόμαστε τους ασθενείς και τη δουλειά μας.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ