ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρεθύμνου

0

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γάλλου  καθώς και στο Γυμναστήριο του Συλλόγου ΟΚΑ Αρκάδι, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για θέματα που αφορούν τον τομέα του αθλητισμού, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Νίκο Προβιά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που επακολούθησε, βρέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ρέθυμνο, με σκοπό την ευρύτερη ενίσχυση του αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γάλλου είναι κομβικής σημασίας για το νομό μας για πολλούς λόγους. Εκτός του ότι αποτελεί το μοναδικό στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών, επιπλέον  εξυπηρετεί τους αθλητές – υποψήφιους εισακτέους - για την εκγύμναση τους με σκοπό την εισαγωγή τους στη γυμναστική ακαδημία και στις στρατιωτικές σχολές.  

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και αφορά τη μη υλοποίηση του έργου «Προμήθεια Ταρτάν για το ΔΑΚ Γάλλου» προϋπολογισμού 1.008.515,00€, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2021.

Επιπλέον, όσον αφορά την επίσκεψη στο καινούριο Γυμναστήριο του Συλλόγου ΟΚΑ Αρκάδι στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, ο οποίος είναι ένας εκ των σημαντικότερων αθλητικών συλλόγων γυμναστικής στην Κρήτη, επισημάνθηκε ότι φιλοξενεί περίπου 450 μαθητές – αθλητές ενόργανης, ενώ παράλληλα προσελκύει διεθνείς ομάδες για την προετοιμασία τους, κάνοντας το Ρέθυμνο σημείο αναφοράς για πλήθος αθλητών από όλον τον κόσμο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού για τη συνάντηση αυτή και αφού τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη της πόλης του Ρεθύμνου, σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο αθλητισμός σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την ευεξία των πολιτών. Η ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια Ταρτάν για το ΔΑΚ Γάλλου» είναι ζωτικής σημασίας για το Ρέθυμνο καθώς η στασιμότητα της εκτέλεσης του αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των αθλητών μας.

 

Για άλλη μία φορά κρίνεται αναγκαία η συνεργασία των θεσμικών φορέων για την υλοποίηση των επικείμενων στόχων.

 

Είναι αυτονόητη η δέσμευση μας ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντός και εκτός Βουλής για την ανάδειξη του θέματος αυτού με σκοπό την τάχιστη επίλυση του».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ