ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση του βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελου Αποστολάκη για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

0

Στην δήλωση του τονίζει τα εξής:

Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών και την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Είναι μια επέτειος με την οποία τιμάμε, πρώτα και κύρια, τον αντιδικτατορικό αγώνα όσων αντιστάθηκαν στον απολυταρχισμό και στον σκοταδισμό που επικράτησε στα χρόνια της επταετίας. Παρά τις διώξεις και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές, έγιναν το πρώτο φως , η αρχή της πτώσης των Δικτατόρων.

Είναι η σημερινή ημέρα ένα ορόσημο. Ένα ορόσημο για τη δημοκρατία και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, που αποκτήθηκαν με κόπο και οδήγησαν τη χώρα στην πολιτική και κοινωνική πρόοδο για μισό αιώνα.

Ένα ορόσημο που μας υπενθυμίζει, ότι η Δημοκρατία χρειάζεται πολίτες ενεργούς, πολίτες που συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή και που πλάθουν οι ίδιοι το μέλλον που τους ανήκει.

Δεν ξεχνάμε τα δεινά που πέρασε ο ελληνικός λαός, δέσμιος ενός απολυταρχικού καθεστώτος που λίγο πριν πέσει με κρότο οδήγησε στην παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή στη Κύπρο.

Σήμερα γιορτάζουμε αλλά πρέπει και να επαγρυπνούμε, καθώς η Δημοκρατία έχει πολλούς εχθρούς και εμείς έχουμε χρέος να την υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα με λόγια αλλά κυρίως με έργα .

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ