ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του Μανόλη Χνάρη με το Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944

0

Συνάντηση με το Βουλευτή Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλη Χνάρη, πραγματοποίησε το ΔΣ του Σωματείου Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944.

Ειδικότερα, στη συνάντηση αυτή, παρέστησαν ο Πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σταράκης, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Σαραντινάκης, τα μέλη Αρτεμισία Τσουρλάκη και Εμμανουήλ Βάρδας, καθώς και ο Υπεύθυνος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ιωάννης Κυριμάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, ο κ. Χνάρης ενημερώθηκε διεξοδικά για τους σκοπούς του εν λόγω σωματείου που αφορούν την ανάδειξη των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι Ναζί στο Ρέθυμνο και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια κατά τη διάρκεια της, τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει για την αταλάντευτη και ανυποχώρητη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων των θυμάτων, καθώς και για τα εμπόδια που συναντούν κατά το έργο τους αυτό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βουλευτής επεσήμανε ότι για το ΠΑΣΟΚ η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από τις θηριωδίες συνιστά ένα παναθρώπινο και διαχρονικά εθνικό αίτημα, όχι μόνο για το Ρέθυμνο και για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση να αγωνιστούμε με οποιαδήποτε νομικό και πολιτικό μέσο που διαθέτουμε για την ευόδωση αυτού του υψηλού σκοπού.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ