ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μ. Βάμβουκας: Στόχος να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την διάσωση της βραβευμένης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων "ΑΓΚΑΛΗ HOMES"

0

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την πιθανή αναστολή λειτουργίας της πρότυπης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΓΚΑΛΗ HOMES», που λειτουργεί πάνω από μία δεκαετία στο Γερακάρι Ρεθύμνου, δεν πρέπει να μας αφήσει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Το «ΑΓΚΑΛΗ HOMES» που είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που χρειάζονται φροντίδα, ανθρώπινη επαφή, ιατρική περίθαλψη και πρωτίστως τον σεβασμό μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όχι μόνο τα έχει καταφέρει χάρη στις προσπάθειες του Ιδρυτή του, επιχειρηματία κ. Γιάννη Γενεράλη και του εξειδικευμένου προσωπικού του, αλλά έχει καλύψει το ουσιαστικό κενό που δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων στη χώρα μας.

Το πρόβλημα που ανέκυψε τελευταία με την μη αναγνώριση από την Πολιτεία των βεβαιώσεων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης 10 εργαζομένων της με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, με οδηγεί να εκφράσω και δημόσια την στήριξη μου για την συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας.

Για το λόγο αυτό έχω ήδη ξεκινήσει σειρά διαβουλεύσεων με αρμόδιους θεσμικούς φορείς ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την διάσωση της Μονάδας, για την οποία μάλιστα ο Ιδρυτής της κ. Γιάννης Γενεράλης βραβεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο στην εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που έγινε στο Ρέθυμνο.

Από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και αναλογιζόμενος τις τεράστιες επιπτώσεις που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της Μονάδας, καλώ την Πολιτεία να επιδείξει έστω και την ύστατη ώρα την απαιτούμενη ευαισθησία διασώζοντας το «ΑΓΚΑΛΗ HOMES» που είναι φτιαγμένο με βάση τα πιο υψηλά διεθνή standards ποιότητας και ασφάλειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ