ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΚΕ: Οργάνωση και πάλη για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στο Ρέθυμνο

0

Αποκαλυπτική ήταν η συνάντηση υπό την αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη, ως προς τις κυβερνητικές θέσεις για τη Δημόσια Υγεία συνολικά και τις εξελίξεις  στο Ρέθυμνο. Αφού πρώτα οι ΥΠΕ και η διοίκηση φρόντισαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί αύξησης της χρηματοδότησης της υγείας τα τελευταία χρόνια και περί μεταρρυθμίσεων, έφεραν στο τραπέζι το λαϊκό αίτημα για το νέο νοσοκομείο, στην προσπάθεια να καλλιεργήσουν στάση αναμονής και ανοχής στα υπάρχοντα προβλήματα. Έγινε προσπάθεια να εξωραϊστεί πολιτική της προωθούμενης υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας,  με τους υγειονομικούς φορείς, που ήταν παρόντες.

Πρόθεση τους είναι να αποψιλωσουν τα Κ.Υ. του νομου, ώστε δήθεν να δώσουν άμεση λύση στην υποστελέχωση του Γ.Ν.Ρ. που οι ίδιοι δημιούργησαν, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της ενδοχώρας ακαλύπτους, γεγονος που δικαίως ξεσήκωσε τους δημάρχους των περιφερειακών δήμων.

Αλήθεια, κύριε Υφυπουργέ, τι από όλα δεν είναι γνωστό στην κυβέρνηση; 

Πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αφού πήρε το νήμα από τους προκατόχους της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας περαιτέρω στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ; Άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα τώρα ότι είναι σε πλήρη σύμπλευση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να συγκαλύψουν το έγκλημα της δικής τους πολιτικής.

Μήπως ότι οι λύσεις- «μπαλώματα» που προτείνει κι εφαρμόζει, είναι οι αιτίες που έφτασαν τη δημόσια υγεία σε αυτή την κατάσταση;

Μήπως ότι επί της ουσίας με την είσοδο ιδιωτών στα Νοσοκομεία, προωθούνται επιπλέον πληρωμές των ασθενών και ταυτόχρονα δημιουργεί γιατρούς- επαίτες ώστε να αυξηθεί το εισόδημά τους επειδή οι  μισθοί τους είναι καθηλωμένοι για πάνω από 10 χρόνια;

Όλα αυτά είναι γνωστά στα υπουργικά κλιμάκια που αναζητούν «βιώσιμες» προτάσεις για να αμβλύνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν ξεσπάσει πανελλαδικά, στο νησί και το Ρέθυμνο.

Εδώ και τώρα να υλοποιήσουν τις προτάσεις των υγειονομικών, με διπλασιασμό των μισθών, άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό! Αυτές είναι οι μόνες ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις για το σήμερα!

Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη για να μεταφέρει τα αιτήματα των υγειονομικών στη Βουλή, με τα μέλη και στελέχη του, τους Δημοτικούς, Περιφερειακούς Συμβούλους, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές να είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για σύγχρονη αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία!.

Καμία αναμονή!.

Οργάνωση τώρα και πάλη για πλήρως στελεχωμένο νοσοκομείο και κέντρα υγείας.

Η κυβέρνηση τώρα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών και των Ρέθυμνιωτών που με τις Παλλαϊκες συγκεντρώσεις τους και χιλιάδες υπογραφές τους  διατράνωνουν τα τελαυταία χρόνια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ