ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έκκληση από τον Γιάννη Γλεντζάκη για άνοιγμα των σφαγείων το συντομότερο δυνατόν

0

Την αγωνία των κτηνοτρόφων που έχουν αδιάθετα τα αιγοπρόβατα τους, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανώλη μεταφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Γιάννης Γλεντζάκης, κάνοντας συγχρόνως έκκληση προς την Περιφέρεια Κρήτης και τα αρμόδια όργανα, να μην υπάρξει καθυστέρηση στο άνοιγμα των σφαγείων τουλάχιστον πέρα από την ημερομηνία της 11ης Αυγούστου, που ήδη έχει ανακοινωθεί.

Ο κ. Γλεντζάκης σε δήλωσή του αναφέρει: Κάνω έκκληση προς την Περιφέρεια Κρήτης και ανριπεριφερειάρχες Χανίων και Ρεθύμνης, για άνοιγμα των σφαγείων το συντομότερο δυνατόν, αφού δεν βρέθηκαν νέα κρούσματα από τις εξετάσεις που έγιναν για την πανώλη των Αιγοπροβάτων, καθώς οδηγούνται στην καταστροφή εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφοι με χιλιάδες αδιάθετα ζώα, ενώ την ίδια στιγμή μπαίνουν μέσα ισπανικά ρουμάνικα και κατεψυγμένα αρνιά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει καμία άλλη αναβολή και πρόσθεσε: «Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες να βοηθήσουν τους αγροτοκτηνοτρόφους με οικονομική ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Οι κτηνοτρόφοι θα έπρεπε να έχουν διαθέσει τα ζώα τους εδώ και μέρες, αντίθετα μετά από αυτό που συνέβη αναγκάζονται και αγοράζουν ζωοτροφές για να τα συντηρήσουν κι αυτό είναι ένα τεράστιο κόστος».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ