ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Αμάρι

0

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου, με ανυπολόγιστες οικολογικές και οικονομικές συνέπειες αφού έχουν γίνει στάχτη μεγάλες ελαιοκαλλιέργειες μελίσσια, αμπέλια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, που για δεύτερη μέρα εξακολουθεί να δίνει μάχη με τις φλόγες που «καταπίνουν» εκτάσεις με ελαιοκαλλιέργειες, ενώ νωρίτερα, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις οδήγησαν στην εκκένωση οικισμών.

Από τις τρεις το μεσημέρι έχουν εκδοθεί εννέα ειδοποιήσεις από το 112 και ζητήθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κάτοικοι οκτώ οικισμών: του Αποδούλου, της Αγίας Παρασκευής, του Βαθιακού, του Πλάτανου, της Σάτας, του Ρίζικα, του Άρδακτου και της Λοχριάς.

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν πολλές διάσπαρτες πύρινες εστίες.

Η φωτιά έφτασε στα σύνορα με το Ηράκλειο

Στα σύνορα με τον νομό Ηρακλείου έχουν φτάσει οι φλόγες που κατακαίουν το νότιο Αμάρι ενώ έχει τεθεί σε συναγερμό και η περιοχή της Μεσσαράς, χωρίς, προς το παρόν, να υπάρχει άμεση απειλή για την περιοχή. Ωστόσο οι καπνοί έχουν φτάσει από το απόγευμα με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και την ανησυχία των κατοίκων να είναι έκδηλη

Ο Βασίλης Κικίλιας εκτάκτως στο νότιο Ρέθυμνο

Στην περιοχή έχει φτάσει εκτάκτως και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ έφτασε και δεύτερη αερομεταφερόμενη ομάδα από την Αθήνα με 40 δασοκομάντος.

Έως τώρα επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος, 54 οχήματα και εθελοντές. Συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 13 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο ελικόπτερα για το συντονισμό τους.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, είχε οριοθετηθεί τη νύχτα. Ωστόσο, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες και, λόγω των ισχυρών ανέμων, αναζωπυρώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα διπλό μεγάλο μέτωπο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ