ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι κίνδυνοι στο λιμάνι του Ρεθύμνου σύμφωνα με την έκθεση της ένωσης πλοιάρχων

0

Βελτιώσεις σε συνολικά 102 λιμάνια, ζητά με την Έκθεση Λιμένων 2024 η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ). Στην έκθεση που συνοδεύεται από χάρτες και φωτογραφίες που έχουν τραβήξει πλοίαρχοι όλων των εταιριών καταγράφονται οι «εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις» που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα λιμάνια αυτά.

Η ΠΕΠΕΝ στις πάνω από 100 σελίδες της έκθεσής της καταγράφει προβλήματα που ξεκινούν από αλλαγή λαμπτήρων σε φάρους και σηματοδότες και φτάνουν έως την την κατασκευή νέων προβλητών ή βυθοκόρηση της λιμενολεκάνης τους.

Ειδικά για το Ρέθυμνο οι πλοίαρχοι επισημαίνουν την ανάγκη εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης λόγω των συνεχών προσχώσεων και την ενίσχυση φωτοβολίας πράσινου φανού (χάνεται στα φώτα της πόλης). Σημειώνουν ακόμα πως με «βόρειους – βορειοανατολικούς ανέμους δημιουργείται μεγάλη αποθαλασσία (ενίσχυση – επέκταση λιμενοβραχίονα)», ενώ συμπληρώνουν πως «η άτακτη κυκλοφορία των σκαφών για θαλάσσια σπορ (watersports) μέσα στο λιμάνι εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την πρόκληση ατυχήματος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ