ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σοκ από την έκταση της καταστροφής στο Αμάρι - Ένας πνεύμονας πρασίνου και καλλιεργιών έγινε στάχτη

0

Ένας πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου και καλλιεργειών έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Η έκταση της ζημιάς αποτυπώνεται δραματικά στον χάρτη της Κρήτης, καθώς μεγάλες περιοχές καλλιεργειών και δασών έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η πλήρης αποτίμηση των καταστροφών θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Αυτή η τραγωδία έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες, καθώς η απώλεια της χλωρίδας θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή, η φωτιά στο Ρέθυμνο δεν παρουσιάζει ενιαίο μέτωπο, ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί να προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Έχει καεί μεγάλο μέρος από ελαιώνες και στις καμένες περιοχές, κυρίως μέσα στις κουφάλες των ελαιόδεντρων, συνεχίζεται η σιγόκαυση.

Τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν αυτήν την ώρα, ενώ η ανησυχία είναι μεγάλη για τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και συνεχίζουν τις περιπολίες μαζί με εθελοντές και κατοίκους, καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες και η κατάσταση απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση. Η φωτιά πάντως δεν έχει δοθεί σε πλήρη έλεγχο από την Πυροσβεστική, εξαιτίας των ανέμων.

Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών παραμένει υψηλός, ειδικά με την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας και των ανέμων που αναμένονται το Σάββατο, γεγονός που επιβάλλει την αυξημένη επαγρύπνηση και προετοιμασία των αρμόδιων αρχών και των κατοίκων.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ