ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία δήμων Ρεθύμνης και Νάπολης Ιταλίας για τα κοινά στοιχεία παράδοσης, πολιτισμού, τουρισμού αλλά και καθημερινότητας

0

  Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Νάπολης Gaetano Manfredi, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Genaro Demetrio Paipals.

  Ο θεσμικός εκπρόσωπος του Ιταλικού Δήμου, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, μετέφερε την πρόσκληση του Δημάρχου Νάπολης να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της πόλης τους και της πόλης του Ρεθύμνου. Η πρόταση αυτή εδράζεται στα κοινά στοιχεία παράδοσης, πολιτισμού, τουρισμού αλλά και καθημερινότητας - όπως τα προγράμματα της βιώσιμης κινητικότητας  που εφαρμόζονται στις δύο πόλεις - και ως σύνολο μπορούν να διασυνδέσουν πολλαπλώς τις δύο κοινωνίες και να αποτελέσουν αντικείμενο συνεργειών και ανταλλαγών.

 Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Νάπολης, τονίζοντας, ότι  «Η Νάπολη αποτελεί μια ιστορική πόλη με σπουδαία συνεισφορά στην γειτονική Ιταλία αλλά και διεθνώς. Δεν ξεχνάμε δε, ότι η Νάπολη είναι μια περιοχή που έχει διαρκή ελληνική παρουσία και σήμερα φιλοξενεί μια ισχυρή ελληνική παροικία. Δεν είναι τυχαίο που και ο πατέρας του κ. Genaro Demetrio Paipals ήταν Έλληνας. Είναι πολλοί οι τομείς που διασυνδέουν το Ρέθυμνο με την Νάπολη και για το λόγο αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις, δεσμούς και ανταλλαγές. Με τις σκέψεις αυτές, υποδέχθηκα με χαρά τον εκπρόσωπο του Δήμου Νάπολης και αποδέχθηκα την πρόσκληση του σεβαστού συναδέλφου της ιστορικής ιταλικής πόλης».

 Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλη Τσακαλάκη, ο οποίος και συνόδευσε στο Δημαρχείο τον κ.  Genaro Demetrio Paipals, καθώς έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την διοργάνωση εκδηλώσεων διασύνδεσης των δύο πόλεων με ανταλλαγές επισκέψεων και δράσεων τουριστικής και πολιτιστικής υφής. Μάλιστα είχε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφές τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Νάπολης και τον προσεχή Μάιο θα γίνει μια πρώτη επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ρεθύμνου στην Ιταλική πόλη, στο πανεπιστήμιο της οποίας θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή το Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Νίκο Σταμπολίδη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ