ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φαράγγι Κοτσυφού: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης – Πότε αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος

0

 Ασταμάτητα δουλεύουν τα ειδικά συνεργεία στο φαράγγι του Κοτσυφού, ώστε να καταφέρουν να προλάβουν να ολοκληρώσουν το έργο και να παραδοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία μέσα στο Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή, η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για το φαράγγι του Κουρταλιώτη, έρχεται να δώσει μια ανάσα ελπίδας σχετικά με τη φύλαξη και προστασία του φυσικού τοπίου που καταστρέφεται από τις συνέπειες του υπερτουρισμού

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο φαράγγι του Κοτσυφού στο Ρέθυμνο, το οποίο είναι κλειστό από τα μέσα Μαρτίου λόγω της μεγάλης κατολίσθησης. Εξειδικευμένα συνεργεία εναεριτών έχουν ήδη καθαρίσει το βουνό από επικίνδυνους βράχους και καλως εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία τον άλλο μήνα.

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος, του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της Περιφέρειας Κρήτης για το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, ώστε να αρχίσει να ελέγχεται και να προστατεύεται ο χώρος και το τοπίο.

Πρόκειται για ένα έργο επιτακτικής ανάγκης, καθώς τα τελευταία χρόνια λόγω του υπερτουρισμού στην περιοχή, δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα και συχνά, επικίνδυνες για όλους συνθήκες.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ