ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις 13 και 14 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του 50ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Ρέθυμνο

0

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις του 50ου φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, στην πλατεία Μικρασιατών. Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι "Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός".

Η Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ καλεί την νεολαία και τον λαό της πόλης μας, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο στις 13-14 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Μικρασιατών. Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ κλείνει μισό αιώνα ζωής, παραμένοντας πάντα νέο και ανατρεπτικό, έχοντας καθιερωθεί σαν το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Το φεστιβάλ διαχρονικά έχει αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας δίνοντας βήμα σε μεγάλους λαϊκούς ερμηνευτές αλλά και στη νεανική δημιουργία αφού πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα φεστιβάλ της ΚΝΕ .

Η επιλογή του φετινού συνθήματος δεν είναι διόλου τυχαία. Περνάει μέσα σε λίγες λέξεις όλα τα μεγάλα τα ωραία, τα συγκλονιστικά για τα οποία αγωνίζεται η νεολαία. Την ύπαρξη και λειτουργία ελεύθερων χωρών αναψυχής και αθλητισμού, την ανάδειξη του πολιτισμού σε κοινωνικό αγαθό προσβάσιμο σε όλους, μια ζωή ολόκληρη και όχι σε δόσεις, ενάντια σε κάθε εξάρτηση, ζωή με δικαιώματα, ολόπλευρη μόρφωση. Για μια τέτοια  κοινωνία παλεύουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και το φεστιβάλ της δίνει το ρυθμό, την έμπνευση, το πνεύμα διεκδίκησης και αγώνα για να τραβήξουν μπροστά.

Για όλα τα παραπάνω, δίνουμε ραντεβού στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, για την  κορύφωση των δραστηριοτήτων του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ρέθυμνο, στην Πλατεία Μικρασιατών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:

20.00: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΚΑΨΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!»

20.00: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΈΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΝΕ!»

20.00: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

22.00: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:

19.30: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

20.30: ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

21.00: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

22.00: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ»

Στο χώρο του Φεστιβάλ:

Θα υπάρχει έκθεση με θέμα «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ»

Θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, παιδότοπος και ταβέρνα - μπαρ 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ