ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έναρξη μαθημάτων Χορωδίας Μουσικού Καρπού 2024-25

0

Η χορωδία αποτελεί έναν χώρο έκφρασης και δημιουργικότητας, στον οποίο μαθητές από 9 έως 16 ετών έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις μουσικές και φωνητικές τους ικανότητες  και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις μουσικής θεωρίας.  Απώτερος σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε όλους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, να ταξιδέψουν σε ένα νέο φάρο δημιουργικότητας και να εκφραστούν. Δεν απαιτείται κάποιο μουσικό υπόβαθρο, απλώς επιθυμούμε οι συμμετέχοντες να είναι συνεπείς στην παρακολούθηση των μαθημάτων και να έχουν στις ¨αποσκευές τους¨ θετική ενέργεια  και θέληση για να ανακαλύψουν το μουσικό κόσμο μέσα από τις φωνές τους.

Η Χορωδία είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τη μουσική. Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, οι μαθητές μας μαθαίνουν να εργάζονται ως ομάδα και να αναπτύσσουν δεξιότητες για πνευματική -  κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη . Μέσα από το χορωδιακό τραγούδι οι μικροί χορωδοί μπορούν να μοιραστούν χαρά, συναισθήματα και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Μια παιδική χορωδία αποτελεί έναν κόσμο φαντασίας και δημιουργικότητας, όπου η μαγεία της μουσικής ενώνει καρδιές και ψυχές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν τη σχολική χρονιά 2024-25 θα περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες πρόβες, σεμινάρια από έμπειρους δασκάλους μουσικής με ειδίκευση στο χορωδιακό τραγούδι, συμμετοχή στις μουσικές εκδηλώσεις του Μουσικού Καρπού, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια και τις δεξιότητες των συμμετεχόντων μαθητών μας, καθώς και την πολιτιστική ανέλιξη του τόπου μας.

Η Χορωδία του Μουσικού Καρπού, που έχει γίνει ¨φάρος¨  δημιουργικότητας στη κοινότητα, θα ξεκινήσει τα μαθήματα και τις πρόβες της το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και κάθε Σάββατο, στο Αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και ώρα 17:30 έως 18:45.  Μπορείτε να γραφτείτε συμπληρώνοντας τη παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/1zZ-Pzc68GsPz2DgV9TLzblZmbvmhfUvTjqwGzy9oQdk/edit

Η Συμμετοχή στη χορωδία των μαθητών/σπουδαστών θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ