ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου για την βίαιη επίθεση με χημικά στη κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας κατά των συγχωνεύσεων στα σχολεία

0

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνου και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και βίαιη επίθεση με χημικά που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής στην από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας που κάλεσαν στις 4-9-2024 η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η ΟΛΜΕ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές διεκδικούσαν να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος που στοιβάζει τα παιδιά σε τμήματα των 25 και 28 μαθητών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε διαγνωσμένες – από επίσημες δομές – μαθησιακές δυσκολίες, ούτε καν αναπηρίες μαθητών!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, που ευθύνεται για χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, πιστεύει ότι με τη βία θα λύσει το πρόβλημα της εκπαίδευσης, όταν σκοπός της είναι να μειώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών, υπολογίζοντάς τους ως κόστος και όχι ως κέρδος για τα παιδιά μας.

Καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας.

Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Δ.Σ. ΣΕΠΕΡ, ΕΓΜΔΡ, ΕΛΜΕΡ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ