ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός και για τα σχολεία του Ρεθύμνου

0

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και στα σχολεία του Ρεθύμνου και στα θρανία επιστρέφουν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Η πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα πόστα τους.

Το νεότευκτο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού, άνοιξε για πρώτη φορά σήμερα τις πύλες του και υποδέχθηκε τους μικρούς μαθητές, που έφτασαν στο ολοκαίνουριο σχολείο τους χαρούμενοι για τον αγιασμό αλλά και για τα εγκαίνια του νέου σχολείου που πραγματοποιήθηκαν μαζί.  

Τον Αγιασμό στις εγκαταστάσεις του 16ου δημοτικού σχολείου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ενώ παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρεθύμνης, όπως ο αρμόδιος Νεκτάριος Παπαδογιάννης (Παιδείας) και ο Άγγελος Μαλάς (Τεχνικών Έργων), οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Λάμπρος Καρβούνης και Μανούσος Μαραγκάκης αντίστοιχα και ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργης Γεωργαλής.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ