ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχή της Αναστασίας Μανώλα σε εσπερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

0

Μια σημαντική για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα διοργάνωση από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ήταν η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Η γυναίκα στη δημόσια σφαίρα: επιχειρηματικές, κοινωνικές ανισότητες και ευκαιρίες" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία πλήθους συμμετεχόντων.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, η οποία μίλησε για τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, αναφερόμενη σε προσωπικά, αλλά και "ιδιαίτερα" ιστορικά γεγονότα από τους αγώνες και την πορεία των γυναικών για την κατάκτηση θέσεων στη δημόσια σφαίρα.

Παρούσα και η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου η οποία παρουσίασε σύντομα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του φορέα κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, Πρόεδρος της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης – και μέλος του Δ.Σ.  του ΕΕΔΕΓΕ, κα Αναστασία Μανώλα. Τα μέλη του ΕΕΔΕΓΕ, που είναι επιχειρηματίες και εκλεγμένοι σύμβουλοι των επιμελητηρίων όλης της χώρας, συμμετείχαν με τοποθετήσεις  τους στην εκδήλωση.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών προάγει  κι ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες υπέρ της έμφυλης ισότητας ευκαιριών και δυνατοτήτων. Εργάζεται, με στοχευμένες παρεμβάσεις στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων, για την προώθηση ζητημάτων όπως η ποσόστωση,  την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και σε Δ.Σ. εταιρειών, την  ανάπτυξη των δεξιοτήτων των γυναικών για καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας κλπ. Σημαντική επιτυχία του Δικτύου ήταν η κατοχύρωση  του επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες επιχειρηματίες για πρώτη φορά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στις εργαζόμενες  στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΕΔΕΓΕ είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024 του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και να παραστούν στη δεξίωση που ακολούθησε.

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ