ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων Δήμου Ρεθύμνης

0

          Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκης και των  εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση του έργου «Μελέτη δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων». 

           Στην διαδικασία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Σκορδίλης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύμνης κ. Βασίλειος Ποθητός, καθώς επίσης οι δασολόγοι της ομάδας εκπόνησης της μελέτης, κυρίες Κονδυλία Σκραπαλιώρη, Καλλιόπη Γόγαλη και Μαρία Γιαννακάκη.

          Αντικείμενο της μελέτης είναι η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας γύρω από οικισμούς που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Ρεθύμνης. Η ομάδα των μελετητών θα συντάξει τεχνική έκθεση που θα περιλαμβάνει τις περιοχές παρέμβασης, θα περιγράφει τις αναγκαίες εργασίες και υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν και θα προσδιορίσει το κόστος τους.

       Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 9.993,62 ευρώ και είναι ιδιαίτερης σημασίας η εκπόνηση της, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του μεγάλου έργου προστασίας οικισμών και δασών από τις πυρκαγιές που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Ρεθύμνης.

      Ειδικότερα, με βάση την μελέτη αυτή θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί το έργο «Δημιουργία Περιμετρικών Ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων Δήμου Ρεθύμνης» με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

     Το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο ανταποκρίνεται στην ανάγκη εφαρμογής προληπτικών μέτρων κατά των πυρκαγιών και των θεομηνιών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» και ειδικότερα στον άξονα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού με περιαστικά δάση».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ