ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με Αισιοδοξία Χτύπησε το Πρώτο Κουδούνι στα Σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου

0

 Με αισιοδοξία και πνεύμα συνεργασίας χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Την τελετή του Αγιασμού για τα σχολεία του Περάματος, πραγματοποίησε ο Πατέρας Ιωάννης μαζί με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Παρθένιο Καλυβιανάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή.

Στις τελετές αγιασμού των σχολείων του Περάματος παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιος Κλάδος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Οικονομικών, κ. Δημήτριος Μιχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Ζαχαρίας Λαδιανός, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΜ, κ. Μηνάς Ρουμπάκης, και η Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου, κα. Ειρήνη Κουτάντου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Κιαγιάς, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Λιβαδίων, καθώς και στο Γυμνάσιο Κράνας, επιβεβαιώνοντας την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε γωνιά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Απόσπασμα από το μήνυμα του Δημάρχου Μυλοποτάμου, προς μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες:

“Σήμερα, ξεκινά ένα νέο ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, στόχους και ευκαιρίες για μάθηση. Αγαπητά μας παιδιά, πιστεύουμε σε εσάς γιατί εσείς εκπροσωπείτε το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου. Το σχολείο είναι το δεύτερο σας σπίτι, ένας χώρος όπου αποκτάτε γνώσεις και καλλιεργείτε αξίες όπως ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται, βάλτε στόχους και απολαύστε αυτό το ταξίδι της μάθησης. Σας ενθαρρύνω επίσης να εκφράζετε τις σκέψεις σας και να συμμετέχετε ενεργά στο διάλογο, γιατί η γνώμη σας έχει μεγάλη σημασία για όλους εμάς. Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να στηρίξουμε τις προσπάθειές αλλά και τις ανησυχίες σας."

Ο κ. Γεώργιος Κλάδος τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Παράλληλα, παρότρυνε τους γονείς να συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις κτιριακές αναβαθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία του δήμου, με ιδιαίτερη αναφορά στο Γυμνάσιο Περάματος, τονίζοντας τη σημασία των έργων για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών. Διαβεβαίωσε την εκπαιδευτική κοινότητα ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε οι σχολικές εγκαταστάσεις να παραδοθούν με ασφάλεια και σύγχρονες προδιαγραφές στους μαθητές, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για όλους.

Με τις ευχές του και το μήνυμα «η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς», ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για τη νέα σχολική χρονιά. Τόνισε τη σημασία να γίνει το σχολείο ένας χώρος χαράς, σεβασμού, δημιουργίας και προόδου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξει έμπρακτα την εκπαιδευτική κοινότητα σε κάθε βήμα της νέας αυτής πορείας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους με Υγεία και Πρόοδο!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ