ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα Κέντρα Φήταμ γιόρτασαν 10 χρόνια Anti-Bullying εκστρατείας με τον ακτιβιστή Nicholas Nikiforou

0

Με αφορμή την 10η επέτειο της πολυβραβευμένης και διεθνώς αναγνωρισμένης Anti-Bullying Εκστρατείας τους τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» πραγματοποίησαν πρόσφατα επετειακή βραδιά με την Ομάδα Εθελοντών τους. H Ομάδα, που αποτελείται από μαθητές και απόφοιτους των Κέντρων Φήταμ και συμπεριλαμβάνει πιστοποιημένους Πρεσβευτές Anti-Bullying και κατόχους του Βραβείου Diana, συνάντησε για πρώτη φορά από κοντά το επίτιμο μέλος της από την Αγγλία, τον 17χρονο Αγγλοκύπριο ακτιβιστή Nicholas Nikoforou.

O Nicholas έχει εργαστεί ακούραστα και εθελοντικά από πολύ νεαρή ηλικία πάνω στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, τη συγκέντρωση χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, την προώθηση της καλοσύνης και την αφύπνιση του κόσμου σχετικά με την ισότητα χαρακτηριστικών του προσώπου έχοντας γεννηθεί με ένα μεγάλο προκαρκινικό σημάδι το οποίο αφαιρέθηκε επιτυχώς μετά από σειρά πολλών επίπονων χειρουργικών επεμβάσεων σε παιδική ηλικία. Μεταξύ των πολλών βραβείων και διακρίσεων που έχει αποσπάσει, είναι το British Citizen Youth Award 2018 (Βραβείο Νεολαίας Βρετανών Πολιτών) και το Βραβείο Points Of Light 2020 από τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συγκαταλέγεται στους πρώτους 20 νέους παγκοσμίως που το 2017 έλαβαν στο Βρετανικό Παλάτι το Diana Legacy Award από τους Πρίγκιπες William και Harry στη μνήμη της Πριγκίπισσας Diana. Το 2019, η ιστορία του φιλοξενήθηκε σε ειδικό ένθετο σε 150.000 αντίτυπα του DVD της Οσκαρικής ταινίας Wonder (Θαύμα) με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts.

Στην επετειακή βραδιά, ο Nicholas χάρισε στους εθελοντές μια συναρπαστική ομιλία με σκοπό να τους εμπνεύσει να εξελίξουν επιτυχώς την Εκστρατεία τους καθώς αυτή εισέρχεται στη 2η δεκαετία της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στην πόλη μας, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης υποδέχτηκε τον Nicholas Nikiforou στο γραφείο του όπου του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο αξιόλογο έργο του.

Μετά τη φιλοξενία της διεθνούς πρεμιέρας της πρωτοβουλίας “Tessy's Brunches” για την ενδυνάμωση των γυναικών από την Δρ Tessy Ojo CBΕ, αυτή ήταν η δεύτερη επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια της Anti-Bullying Εκστρατείας των Κέντρων Φήταμ με επίτιμο καλεσμένο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επόμενη δράση της Ομάδας Εθελοντών Anti-Bullying θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο των Κέντρων Φήταμ στην 1η Γιορτή Παιδιού που διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 5μμ στον Δημοτικό Κήπο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ