ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης

0

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την περασμένη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ως τακτικό μέλος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν επί τάπητος θέματα που έχουν να κάνουν, τόσο με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των Δήμων και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των ΟΤΑ, όσο και με τη συζήτηση και διατύπωση των θέσεων της Επιτροπής Οικονομικών, ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 ως τις 9 Νοεμβρίου στην Ρόδο.

Ανάμεσα στα σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχόλησαν την επιτροπή για τα Οικονομικά των Δήμων και συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση και στα οποία ομόφωνα το όργανο της ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση είναι:

- Η ανάγκη βελτιώσεων στο νέο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ το οποίο βρίσκεται υπό διαβούλευση.

- Την θέσπιση ενιαίου τέλους διαμονής παρεπιδημούντων στο 1%, και όχι έως 2%  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

- Την προώθηση ως το τέλος του τρέχοντος έτους ευνοϊκής ρύθμισης με δυνατότητα δόσεων και διαγραφή των προσαυξήσεων, για την καταβολή προς τους Δήμους παλαιών οφειλών όχι μόνο για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για το σύνολο των πολιτών.

Επίσης ενημερώθηκαν τα μέλη της επιτροπής ότι οι Δήμοι θα λάβουν μία επιπλέον δόση τακτικής επιχορήγησης τον Οκτώβριο το οποίο σημαίνει ότι για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου ανέρχεται στο ποσό των 216.000 ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ